Συνάντηση Πιερρακάκη-Στουρνάρα: «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει πολύ σημαντικές προοπτικές»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συνάντηση Πιερρακάκη-Στουρνάρα: «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει πολύ σημαντικές προοπτικές»
«Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουμε και θα έχουμε», δήλωσε ο ΥΠΕΘΟ.

«Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουμε και θα έχουμε», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για «μια συνάντηση που γίνεται υπό το φως και των χθεσινών ανακοινώσεων για την αύξηση της συμμετοχής της Unicredit στο μετοχικό σχήμα της Alpha Bank, το οποίο, όπως είπε και ο Διοικητής, συνιστά μια ψήφο εμπιστοσύνης, ειδικά, εγώ θα έλεγα, σε καιρούς που υπάρχουν διεθνείς αβεβαιότητες, τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, συγκεκριμένα».

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Διοικητή -ανάμεσα σε άλλα – σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για επαφές που είχα με ομολόγους μου και με Επιτρόπους για την εξέλιξη της εμβάθυνσης της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων. Πιστεύουμε βαθιά ότι τα εμπόδια ανάμεσα στις ευρωπαϊκές οικονομίες πρέπει να αφαιρεθούν. Όπως έχει αναφέρει και ο Μάριο Ντράγκι τα εμπόδια τα οποία υπάρχουν στον τομέα των υπηρεσιών ισοδυναμούν με αντίστοιχους δασμούς της τάξης 110%.

Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό να συμβάλλουμε ο καθένας από τον ρόλο του σε αυτή την συζήτηση. Και θα ήθελα κι εγώ μια φορά να τονίσω την υποστήριξή μας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Έχουμε κάνει πολλές ανακοινώσεις και για το ρόλο που αυτό μπορεί να έχει και για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Πριν από λίγες ημέρες μόλις είχα την ευκαιρία να ανακοινώσω την υποχρεωτική καταβολή των ενοικίων μέσω των τραπεζών», υπογράμμισε.

«Θα κάνουμε και πολλά άλλα πράγματα για την ψηφιοποίηση του οικονομικού μας συστήματος ευρύτερα. Στηρίζουμε το σύστημα IRIS, το εθνικό σύστημα πληρωμών. Πιστεύουμε βαθιά ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πέρα από τη σταθερότητα την οποία έχει θεμελιώσει χάρη στις πολύ σημαντικές προσπάθειες του κυρίου Διοικητή και της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει και πολύ σημαντική προοπτική μπροστά του», κατέληξε.

Στουρνάρας: «Θα καθιερώσουμε τις ουσιαστικές συναντήσεις»

Από τη μεριά του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας, επισήμανε πως «Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως ξέρετε όταν ανέλαβε καθήκοντα τον επισκέφθηκα. Μου ανταπέδωσε αυτή την επίσκεψη σήμερα. Είπαμε να καθιερώσουμε αυτές τις συναντήσεις που είναι ουσιαστικές. Κουβεντιάσαμε για τα πάντα. Πρώτον, για τη διεθνή κατάσταση και την κατάσταση στην Ευρώπη. Για την ελληνική οικονομία. Κάναμε μία επισκόπηση των δημοσιονομικών, των τραπεζικών θεμάτων, των πάντων θα έλεγα».

«Το συμπέρασμά μας είναι ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Η χθεσινή αύξηση της συμμετοχής της UniCredit στην Alpha Bank πιστοποιεί αυτή την επιτυχία. Δεν είναι μόνο επιτυχία της Alpha Bank, αλλά της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος συνολικά. Μιλήσαμε για θέματα ευρωπαϊκά, όπως είναι η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων. Εμείς είμαστε πάρα πολύ θετικοί σε αυτό. Θα συνεχίσουμε λοιπόν αυτές τις συναντήσεις κανονικά», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider