Χατζηθεοδοσίου: Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας αφορούν 250.000 ασφαλισμένους

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χατζηθεοδοσίου: Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας αφορούν 250.000 ασφαλισμένους
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Όπως είπε ο πρόεδρος, η δαπάνη στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας αφορούν 250.000 ασφαλισμένους στην ιδιωτική ασφάλιση, ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ναυτεμπορική».

Όπως είπε ο πρόεδρος, η δαπάνη στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι πάρα πολύ μεγάλη και ως παράδειγμα ανέφερε ότι «η εγχείρηση χολής στην Ελλάδα κοστίζει 7.500 ευρώ, στην Ισπανία κάνει 3.500 ευρώ, στην Γαλλία 5.500 ευρώ και στην Γερμανία 6.200 ευρώ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, η λύση είναι «να υπάρξει ένα καθεστώς συνεργασίας όπως υπάρχει σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης». «Η ιδιωτική υγεία κοστίζει στην Ελλάδα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και η πολιτεία έχει συμφέρον να βάλει μια τάξη» σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει, ο πρόεδρος υπογράμμισε: «Θα πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα που σημαίνει να υπάρχει τιμοκατάλογος, και για τη νοσηλεία, και για τις επεμβάσεις. Ας βάλουμε κανόνες στον τρόπο λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών και νοσοκομείων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Τι αλλάζει για επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων και τρίτεκνους, επιχειρήσεις

Τι είναι ο «κλειστός κουμπαράς για τη νέα γενιά» και πώς διπλασιάζει το ποσό της αποταμίευσης - Όλα τα μέτρα για τις οικογένειες

Πότε θα καταβληθεί η «13η σύνταξη» και το Δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο - Στα 1.000€ ο κατώτατος το 2028

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider