ΗΠΑ: Πτώση για τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μετά από 2 μήνες - Επιστρέφουν οι αγοραστές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πτώση για τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μετά από 2 μήνες - Επιστρέφουν οι αγοραστές
Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αποκλιμακώθηκαν για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, με αποτέλεσμα οι αγοραστές κατοικιών να αναθαρρήσουν.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αποκλιμακώθηκαν για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, με αποτέλεσμα οι αγοραστές κατοικιών να αναθαρρήσουν, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη. Ειδικότερα, η συνολική ζήτηση για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε κατά 12% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Mortgage Bankers Association (ΜΒΑ).

Ο δείκτης ανήλθε στις 208 μονάδες για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Νοεμβρίου, όταν για το ίδιο διάστημα του 2023 ο δείκτης ήταν 176,1 μονάδες. Παράλληλα, ο δείκτης αγορών — ο οποίος μετρά τις αιτήσεις στεγαστικών δανείων για αγορά κατοικίας — παρουσίασε άνοδο 12,4% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μέσο επιτόκιο για στεγαστικό δάνειο 30 ετών ήταν 6,61% για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Νοεμβρίου, ουσιαστικά 7 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Για το 15ετές μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης, στο 6,29%. Το επιτόκιο για τα πενταετή στεγαστικά δάνεια με ρυθμιζόμενο επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,34%.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι αγοραστές κατοικιών επιστρέφουν στο real estate, δίνοντας νέα πνοή σε έναν τομέα που αντιμετώπιζε τον πιο αργό ρυθμό πωλήσεων των τελευταίων τριών δεκαετιών. Πλέον, οι Αμερικανοί καταναλωτές αισθάνονται μεγαλύτερη αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν περισσότερα σπίτια προς πώληση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι μοιράστηκαν τις επιδοτήσεις - Δείτε online τα ονόματα και τα ποσά των δικαιούχων 

Ταμείο Ανάκαμψης: Πώς ανακατεύεται η τράπουλα στα έργα και ορόσημα - Στο τραπέζι οι εναλλακτικές

Υπεράκτια αιολικά: Αγνοείται το Εθνικό Πρόγραμμα – Τρία κέρδη αν η Ελλάδα μπει στον επενδυτικό «χάρτη»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider