ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 9,5% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 9,5% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Αύξηση 9,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023, έναντι της μείωσης 3,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022, σύμφωνα με έρευνα που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Αύξηση 9,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023, έναντι της μείωσης 3,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022, σύμφωνα με έρευνα που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουνίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουνίου 2023, παρουσίασε αύξηση 6,4%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιουνίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,4% (Πίνακας 4).

Ο δείκτης του κλάδου βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση ενώ ο δείκτης του κλάδου εξόρυξης μεταλλευμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, κατά τον Ιούνιο 2024 σε σχέση με τον Μάιο 2024.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Ιουνίου 2024 με τους αντίστοιχους δείκτες του Ιουνίου 2023, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη-άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου-υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης (βλ. Πίνακες 1 και 4).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Θηλιά» η ακρίβεια λέει το 72% των Ελλήνων - Αρνητική πρωτιά στην ΕΕ

Κλείνει η βάση της Ryanair στη Θεσσαλονίκη - Αποχωρεί τον χειμώνα από Χανιά και Ηράκλειο

«Φλερτάρει» με την κινητή τηλεφωνία η ΔΕΗ - Φουντώνει ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider