Χατζηδάκης: Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες
«Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες», ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την υπόθεση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, όπου συνελήφθησαν πέντε εφοριακοί για διαφθορά και τέθηκαν σε προσωρινή αργία ενώ διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

«Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση», προσθέτει.

Αναλυτικά, ο κ. Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Την αρχή αυτή τηρώ απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη πολιτική και το ίδιο μήνυμα επαναλαμβάνω και σήμερα με αφορμή την υπόθεση στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση. Και είναι προφανές πως δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σε παραβατικές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Είτε μιλάμε για περιπτώσεις διαφθοράς, είτε για λαθρεμπόριο, είτε για άλλα οικονομικά εγκλήματα. Είναι δίκαιο πρωτίστως για τους πολίτες, αναγκαίο για την οικονομία, αλλά και βασική αποστολή της ίδιας της Κυβέρνησης».

ΔΟΥ Χαλκίδας: Συνελήφθησαν πέντε εφοριακοί για διαφθορά

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενη από πέντε εφοριακούς υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας και δύο ιδιώτες προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, «εκβίαζαν επιχειρηματίες σχετικά με φορολογικές εκκρεμότητες για να αποσπούν χρηματικά ποσά ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους».

Σε διάστημα τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ σε 17 περιπτώσεις.

Με απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, οι συλληφθέντες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ για την υπόθεση της Χαλκίδας, τέθηκαν σε προσωρινή αργία και διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει τον συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Έπειτα από έφοδο στη ΔΟΥ αντρών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε στο κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) της Χαλκίδας, κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Οι άντρες της ΕΛΑΣ έλεγξαν τόσο τα γραφεία, όσο και τα αυτοκίνητα των εφοριακών, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στη σύλληψή τους. Παράλληλα, προχώρησαν στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, με τους επτά συλληφθέντες να μεταφέρονται στην Αθήνα.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

• το συνολικό χρηματικό ποσό των 78.795 ευρώ,

• 10 κινητές τηλεφωνικές συσκευές,

• 4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,

• πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και

• δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.

Όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων. Σημειώνεται πως στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider