Τα 10 δημοφιλέστερα και πιο «πολυάσχολα» διεθνή αεροδρόμια του κόσμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 10 δημοφιλέστερα και πιο «πολυάσχολα» διεθνή αεροδρόμια του κόσμου
Δυναμική αύξηση κατέγραψαν τα διεθνή ταξίδια πέρυσι, ωθώντας αεροδρόμια από το Λονδίνο έως το Τόκιο στη διεθνή κατάταξη με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση.

Στη κατάταξη με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση του 2023 εντάσσονται τα αεροδρόμια από το Λονδίνο έως το Τόκιο, λόγω της δυναμικής αύξησης των διεθνών ταξιδιών. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανήλθε το 2023 στη δεύτερη θέση των πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων από την πέμπτη που βρισκόταν το 2022 και την τέταρτη το 2019.

«Άλμα» 55% σε σχέση με το 2022 κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, κατατάσσοντας το πέμπτο στη λίστα από 16ο ένα χρόνο πριν. Το 2023 στα διεθνή αεροδρόμια μετακινήθηκαν 8,5 δισ. επιβάτες, με αύξηση 27% σε σχέση με το 2022. Ο αριθμός παραμένει όμως 6% μειωμένος σε σχέση με τα επίπεδα επιβατών που ταξίδευαν προ πανδημίας.

Η αναζωπύρωση των διεθνών ταξιδιών είναι ένα θετικό σημείο για τις αεροπορικές με μεγάλα διεθνή δίκτυα, ενώ οι εταιρείες χαμηλού κόστους που εστιάζουν στο εσωτερικό των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα τους τελευταίους μήνες. Τα αεροδρόμια των ΗΠΑ, συνέχισαν να σημειώνουν αυξημένο αριθμό επιβατών αλλά ορισμένα διολίσθησαν στην κατάταξη σε σύγκριση με τα μέσα της πανδημίας, όταν οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί περιόρισαν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στο εξωτερικό.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, ο μεγαλύτερος κόμβος της Delta Air Lines, βρέθηκε για άλλη μια φορά στην κορυφή της λίστας με τα εξυπηρετώντας 104,7 εκατ. επιβάτες. Ακολουθεί η κατάταξη των πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων του 2023 σύμφωνα με την ACI.

1. Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson, Ατλάντα, ΗΠΑ
2. Διεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι
3. Διεθνές Αεροδρόμιο Dallas/Fort Worth, ΗΠΑ
4. Αεροδρόμιο Heathrow, Λονδίνο
5. Διεθνές Αεροδρόμιο Haneda, Τόκιο
6. Διεθνές Αεροδρόμιο Ντένβερ, ΗΠΑ
7. Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης
8. Διεθνές Αεροδρόμιο Λος Άντζελες, ΗΠΑ
9. Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare, Σικάγο, ΗΠΑ
10. Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi, Νέο Δελχί

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ

Επίσκεψη CEO της Apple στο Βιετνάμ - Προσπάθεια απεξάρτησης από την Κίνα

«Τσεκούρι» άνω του 10% στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της Tesla

gazzetta
gazzetta reader insider insider