Η Bowman της Fed μιλάει για... αυξήσεις επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Bowman της Fed μιλάει για... αυξήσεις επιτοκίων
Και ενώ η συζήτηση και οι προσδοκίες της αγοράς περιστρέφονται γύρω από το πότε θα μειώσει τα επιτόκιά της η Fed, η αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Michelle Bowman θεωρεί πιθανό τα επιτόκια να πρέπει να αυξηθούν, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

Και ενώ η συζήτηση και οι προσδοκίες της αγοράς περιστρέφονται γύρω από το πότε θα μειώσει τα επιτόκιά της η Fed, η αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Michelle Bowman θεωρεί πιθανό τα επιτόκια να πρέπει να αυξηθούν, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

Απαριθμώντας έναν αριθμό κινδύνων ανοδικής απόκλισης για τον πληθωρισμό, η Bowman είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να προσέξουν να μην χαλαρώσουν την πολιτική τους πολύ γρήγορα.

«Ενώ μπορεί αυτό να μην είναι το βασικό μου outlook, εξακολουθώ να θεωρώ πως υπάρχει κίνδυνος σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση να χρειαστεί να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια εάν η πρόοδος που σημειώνεται στο μέτωπο του πληθωρισμού παγώσει ή ακόμη και αντιστραφεί», είπε σε ομιλία της στη Νέα Υόρκη.

«Το να μειώσουμε το επιτόκιο της πολιτικής μας πολύ σύντομα ή πολύ γρήγορα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση του πληθωρισμού, δημιουργώντας την ανάγκη για περαιτέρω αυξήσει των επιτοκίων προκειμένου να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2% μακροπρόθεσμα».

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η Bowman έχει μόνιμο δικαίωμα ψήφουν στην επιτροπή καθορισμού της νομισματικής πολιτικής (FOMC).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider