Ν. Κορέα: «Βουτιά» 12% στις εισαγωγές τον Μάρτιο - Αυξήθηκαν για 6ο σερί μήνα οι εξαγωγές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Κορέα: «Βουτιά» 12% στις εισαγωγές τον Μάρτιο - Αυξήθηκαν για 6ο σερί μήνα οι εξαγωγές
Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, λόγω της μεγάλης ζήτησης στο εξωτερικό για ημιαγωγούς, πλοία και άλλα νοτιοκορεάτικα προϊόντα.

Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, λόγω της μεγάλης ζήτησης στο εξωτερικό για ημιαγωγούς, πλοία και άλλα κορεατικά προϊόντα.

Η αύξηση των εξαγωγών της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας, ήταν ηπιότερη του αναμενόμενου, αλλά διατηρήθηκε σε momentum ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στα 56,56 δισ. δολάρια, μετά από αύξηση 4,8% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου εμπορίου της χώρας.

Σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, οικονομολόγοι εκτιμούσαν την αύξηση των εξαγωγών στο 3,8%, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 12,3% στα 52,28 δισ. δολάρια, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, με αποτέλεσμα μηνιαίο εμπορικό πλεόνασμα ύψους 4,28 δισ. δολαρίων.

Οι ημιαγωγοί (τσιπ) παραμένουν το πρώτο εξαγωγικό προϊόν για τη χώρα, εξαιτίας της έκρηξης της Τεχνητής Νοημοσύνης και της αυξημένης ζήτησης στις ΗΠΑ για ισχυρά τσιπ. Αυξημένες επίσης ήταν και οι εξαγωγές τσιπ μνήμης, κατά 36% τον Μάρτιο, αλλά κι αυτές των πλοίων.

Οι νοτιοκορεάτικες εξαγωγές, θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές για το παγκόσμιο εμπόριο, όπως και τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται γύρω από αυτές, καθώς γνωστοποιούνται μηνιαία και πριν από τις περισσότερες οικονομίες του πλανήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία διπλασίασε τις εισαγωγές πρώτης ύλης που απαιτείται για την παραγωγή πυρίτιδας

Άλλο ένα ρεκόρ για τον χρυσό

UPS: Αντικαθιστά την FedEx μετά από 22 χρόνια στα αμερικανικά ταχυδρομεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider