ΗΠΑ: Με υπογραφή Μπάιντεν το πακέτο των 1,2 τρισ. δολ. - Απετράπη στο παρά πέντε το «λουκέτο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Με υπογραφή Μπάιντεν το πακέτο των 1,2 τρισ. δολ. - Απετράπη στο παρά πέντε το «λουκέτο»
Τα ξημερώματα απετράπη στο παρά πέντε το shutdown στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη --παράλυση δημόσιων υπηρεσιών της. 

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο που επιτρέπει τη χρηματοδότηση του αμερικανικού κράτους μέχρι τον Σεπτέμβριο, λίγες ώρες μετά την επικύρωσή του από το Κογκρέσο, βάζοντας τέλος σε μήνες εντάσεων σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2024.

Το νομοσχέδιο προϋπολογισμού 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα διατηρήσει τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια ενός οικονομικού έτους που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες και θα αποτρέψει τη μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ("shutdown"), σύμφωνα με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος. «Αυτό το δικομματικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης που μόλις υπέγραψα επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να διοικεί, επενδύει στον αμερικανικό λαό και ενισχύει την οικονομία και την εθνική μας ασφάλεια», χαιρετίζει ο πρόεδρος Μπάιντεν στη δήλωση.

Τα ξημερώματα απετράπη στο παρά πέντε το shutdown στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη --παράλυση δημόσιων υπηρεσιών της. «Μόλις καταλήξαμε σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους» δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ.

Παράλληλα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι το Γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού σταμάτησε τις προετοιμασίες για ένα «shutdown». Υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους δεν θα κλείσουν και μπορούν να συνεχίσουν τη φυσιολογική λειτουργία τους καθώς πληρούνται οι υποχρεώσεις όσον αφορά τα ομοσπονδιακά κεφάλαια και παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση, αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας μετά από καταγγελία Μπελέρη

ΣΥΡΙΖΑ: Λάσπη και συκοφαντία από ΝΔ - Να επιληφθεί εισαγγελέας

Oι πιο αιματηρές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Ρωσία - Λίστα με τα τρομοκρατικά χτυπήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider