Ηράκλειο: Υπογραφή σύμβασης 27,3 εκατ. ευρώ για βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηράκλειο: Υπογραφή σύμβασης 27,3 εκατ. ευρώ για βελτίωση της οδικής ασφάλειας
Την σύμβαση για την υλοποίηση του σημαντικού έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. 90 στο οδικό τμήμα από Καστέλι Κισσάμου έως το Καλό Χωριό Λασιθίου» με προϋπολογισμό 27,3 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Την σύμβαση για την υλοποίηση του σημαντικού έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. 90 στο οδικό τμήμα από Καστέλι Κισσάμου έως το Καλό Χωριό Λασιθίου» με προϋπολογισμό 27,3 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η σύμβαση αφορά στην υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας του Παλαιού Εθνικού Οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Κρήτης.

Το έργο

Το φυσικό αντικείμενο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. 90 (Καστέλι Κισσάμου έως Καλό Χωριό Λασιθίου) σε τμήμα 122 χλμ, εκ των οποίων τα 31,68 χλμ είναι αστικά. Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, διαγράμμιση, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, ανακλαστήρες οδοστρώματος, στηθαία ασφαλείας, συντήρηση υφιστάμενου ηλεκτροφωτισμού και επέκτασή του. Σε αστικά τμήματα προβλέπεται κατασκευή πεζοδρομίων και ραμπών για άτομα μειωμένης κινητικότητας.

Επίσης, τοπικά, προβλέπεται συμπλήρωση - ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθητική, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κλπ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για την συνεργασία και την έγκριση της δημοπρασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ: Στις 9 Μαρτίου η «Ημέρα Καριέρας» στο Ηράκλειο με πάνω από 1.700 θέσεις εργασίας

Το πρώτο «πράσινο» PPA για εταιρεία του Δημοσίου – Σύμβαση ΕΥΑΘ & ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Motor Oil: H Τhalis αναλαμβάνει την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Ηρακλείου

gazzetta
gazzetta reader insider insider