Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Πιθανή μία μείωση των επιτοκίων την άνοιξη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Πιθανή μία μείωση των επιτοκίων την άνοιξη
Ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας και υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Βιλερουά ντε Γκαλό, σε σημερινές δηλώσεις που παραχώρησε από το Παρίσι, ανέφερε ότι υπήρξε ισχυρή συναίνεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μείωση των επιτοκίων από την άνοιξη.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας και υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Βιλερουά ντε Γκαλό, σε σημερινές δηλώσεις που παραχώρησε από το Παρίσι, ανέφερε ότι υπήρξε ισχυρή συναίνεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μείωση των επιτοκίων από την άνοιξη. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «η άνοιξη διαρκεί από τον Απρίλιο έως την 21η Ιουνίου».

Επιπλέον, σε δηλώσεις του στο επιχειρηματικό ραδιόφωνο BFM σχολίασε ότι «ενώ υπάρχει ευρεία συναίνεση ως προς τη συνολική εκτίμηση κινδύνου -η οποία παραπέμπει σε μια πρώτη μείωση των επιτοκίων- , ο ακριβής χρόνος εξακολουθεί να αποτελεί δευτερεύον ζήτημα μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής».

Η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ άφησε να εννοηθεί ότι μια πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων θα είναι πιθανότερο να συμβεί στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο κι όχι τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση διατηρήθηκαν αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι μείωσε τις προβλέψεις της για τον φετινό πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε ποιοι πήραν πάνω από 50.000 ευρώ επιδότηση - Αναλυτικές λίστες

Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι 6+1 αλλαγές που έρχονται σε προσλήψεις, ωράριο, ετήσιες άδειες

Λίβερπουλ: Πωλήσεις ρεκόρ για τη νέα εμφάνιση της Adidas - Εκτοξεύτηκαν πάνω από 700%

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider