Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Πιθανή μία μείωση των επιτοκίων την άνοιξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Πιθανή μία μείωση των επιτοκίων την άνοιξη
Ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας και υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Βιλερουά ντε Γκαλό, σε σημερινές δηλώσεις που παραχώρησε από το Παρίσι, ανέφερε ότι υπήρξε ισχυρή συναίνεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μείωση των επιτοκίων από την άνοιξη.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας και υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Βιλερουά ντε Γκαλό, σε σημερινές δηλώσεις που παραχώρησε από το Παρίσι, ανέφερε ότι υπήρξε ισχυρή συναίνεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μείωση των επιτοκίων από την άνοιξη. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «η άνοιξη διαρκεί από τον Απρίλιο έως την 21η Ιουνίου».

Επιπλέον, σε δηλώσεις του στο επιχειρηματικό ραδιόφωνο BFM σχολίασε ότι «ενώ υπάρχει ευρεία συναίνεση ως προς τη συνολική εκτίμηση κινδύνου -η οποία παραπέμπει σε μια πρώτη μείωση των επιτοκίων- , ο ακριβής χρόνος εξακολουθεί να αποτελεί δευτερεύον ζήτημα μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής».

Η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ άφησε να εννοηθεί ότι μια πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων θα είναι πιθανότερο να συμβεί στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο κι όχι τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση διατηρήθηκαν αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι μείωσε τις προβλέψεις της για τον φετινό πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Παρακολουθούμε στενά τα εμπορικά ακίνητα

Nagel (ΕΚΤ): Αυξάνεται η πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

«Νεύμα» Λαγκάρντ για μειώσεις επιτοκίων από Ιούνιο: Νέα «κρούση» για μισθούς - πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider