Αφρική: Στη «δίνη» της κλιματικής αλλαγής - Απώλεια του 7,1% του ΑΕΠ τις επόμενες δεκαετίες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αφρική: Στη «δίνη» της κλιματικής αλλαγής - Απώλεια του 7,1% του ΑΕΠ τις επόμενες δεκαετίες
Η μελέτη του Κέντρου Παγκόσμιας Ανάπτυξης, για τον κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης στις αναπτυσσόμενες χώρες στις επόμενες δεκαετίες, δείχνει ότι θα φέρουν το κύριο βάρος των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του κόσμου.

Το μεγάλο θύμα της κλιματικής αλλαγής είναι η Αφρική, καθώς σύμφωνα με έρευνα, 200 εκατομμύρια Αφρικανοί θα οδηγηθούν τα επόμενα χρόνια σε ακραία πείνα, με τα έσοδα από τις καλλιέργειες να μειώνονται κατά 30% και το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 7,1%.

Η μελέτη του Κέντρου Παγκόσμιας Ανάπτυξης, για τον κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης στις αναπτυσσόμενες χώρες στις επόμενες δεκαετίες, δείχνει ότι θα φέρουν το κύριο βάρος των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του κόσμου. Ενώ θα σημειωθεί «μέτρια οικονομική απώλεια» μέχρι το 2050, μετά την ημερομηνία αυτή ο αντίκτυπος θα είναι σημαντικός και η Αφρική θα πληγεί περισσότερο.

«Εάν δεν αντιμετωπιστεί η απειλή της κλιματικής αλλαγής, τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα των αναπτυσσόμενων χωρών, ιδιαίτερα της Αφρικής, θα βαθύνουν και θα διαβρώσουν τα κέρδη που σημειώθηκαν στην ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες», έγραψε ο Philip Kofi Adom του Πανεπιστημίου του Witwatersrand της Νότιας Αφρικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πότε πληρώνει το επίδομα των 100 ευρώ για τους εργαζόμενους

Συντάξεις Αυγούστου: Ανατροπή με τις ημερομηνίες καταβολής τους - Για ποιους συνταξιούχους έρχεται νωρίτερα η πληρωμή

Επίδομα 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Άμεση η πληρωμή

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider