Αφρική: Στη «δίνη» της κλιματικής αλλαγής - Απώλεια του 7,1% του ΑΕΠ τις επόμενες δεκαετίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφρική: Στη «δίνη» της κλιματικής αλλαγής - Απώλεια του 7,1% του ΑΕΠ τις επόμενες δεκαετίες
Η μελέτη του Κέντρου Παγκόσμιας Ανάπτυξης, για τον κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης στις αναπτυσσόμενες χώρες στις επόμενες δεκαετίες, δείχνει ότι θα φέρουν το κύριο βάρος των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του κόσμου.

Το μεγάλο θύμα της κλιματικής αλλαγής είναι η Αφρική, καθώς σύμφωνα με έρευνα, 200 εκατομμύρια Αφρικανοί θα οδηγηθούν τα επόμενα χρόνια σε ακραία πείνα, με τα έσοδα από τις καλλιέργειες να μειώνονται κατά 30% και το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 7,1%.

Η μελέτη του Κέντρου Παγκόσμιας Ανάπτυξης, για τον κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης στις αναπτυσσόμενες χώρες στις επόμενες δεκαετίες, δείχνει ότι θα φέρουν το κύριο βάρος των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του κόσμου. Ενώ θα σημειωθεί «μέτρια οικονομική απώλεια» μέχρι το 2050, μετά την ημερομηνία αυτή ο αντίκτυπος θα είναι σημαντικός και η Αφρική θα πληγεί περισσότερο.

«Εάν δεν αντιμετωπιστεί η απειλή της κλιματικής αλλαγής, τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα των αναπτυσσόμενων χωρών, ιδιαίτερα της Αφρικής, θα βαθύνουν και θα διαβρώσουν τα κέρδη που σημειώθηκαν στην ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες», έγραψε ο Philip Kofi Adom του Πανεπιστημίου του Witwatersrand της Νότιας Αφρικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Στη φαντασία της αντιπολίτευσης η νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό

Ελλάδα - Ινδία: Κάλεσμα για επενδύσεις σε ενέργεια και εμπόριο από τον Κ. Φραγκογιάννη

Brite Hellas: Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση 8,6 εκατ. για την παραγωγή αγροφωτοβολταϊκών

gazzetta
gazzetta reader insider insider