Σκρέκας: Με τα νέα μέτρα στοχεύουμε σε μειώσεις τιμών στο ράφι έως 20%

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Με τα νέα μέτρα στοχεύουμε σε μειώσεις τιμών στο ράφι έως 20%
Υπάρχουν ευρήματα στο βρεφικό γάλα, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης.

Την πεποίθησή του πως μετά την εφαρμογή των τεσσάρων νέων μέτρων κατά της ακρίβειας μπορούν να καταγραφούν μειώσεις τιμών στο ράφι έως και 20%, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

«Σε αρκετά προϊόντα, στα οποία διαπιστώθηκαν μεγάλες αυξήσεις, όπως απορρυπαντικά, σαμπουάν, πάνες κλπ, με τα νέα μέτρα οι μειώσεις τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ αναμένεται να ξεπεράσουν το 15% και ίσως να προσεγγίσουν το 20%», ανέφερε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών.

Εξειδικεύοντας τις τέσσερις νέες δράσεις που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Σκρέκας επανέλαβε πως «αυτά δεν είναι τα πρώτα μέτρα που έχουμε λάβει, ενώ έχουμε επιβάλλει βαριά πρόστιμα το προηγούμενο διάστημα».

«Ο πληθωρισμός αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για την ελληνική οικογένεια. Οι πληθωριστικές πιέσεις ξεκίνησαν το 2021 και εντάθηκαν το 2022 και το 2023. Τα δύο τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν εκτιναχθεί, κυρίως στα τρόφιμα. Μιλάμε όμως για ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά επηρεάζει την Ευρώπη και ολόκληρο τον πλανήτη», σημείωσε.

«Στόχος να διορθωθούν παθογένειες ετών»

«Εμείς αναλάβαμε πρωτοβουλίες τόνωσης του ανταγωνισμού στην αγορά, όπως το ‘καλάθι του νοικοκυριού’ και η ‘μόνιμη μείωση τιμής’. Τελικά δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν το μεγάλο πρόβλημα και προχωρήσαμε σε τέσσερα νέα μέτρα, τα οποία είναι σκληρά και με τα οποία ερχόμαστε να διορθώσουμε παθογένειες ετών», ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Σε συγκεκριμένα προϊόντα, κυρίως εισαγόμενα, οι τιμές στην Ελλάδα είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως σε κάποια άλλα προϊόντα οι τιμές στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες», τόνισε ο κ. Σκρέκας, ενώ παραδέχθηκε πως «στην αρχή οι αυξήσεις των τιμών σε αρκετά προϊόντα έγιναν με αιτιολογημένη βάση, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών και της ανόδου της ενέργειας. Μετά οι τιμές παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα παρά την αποκλιμάκωση του κόστους ενέργειας και των τιμών των πρώτων υλών».

«Υπάρχουν ευρήματα στο βρεφικό γάλα»

Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται για αθέμιτη κερδοφορία στις εταιρείες που διακινούν το βρεφικό γάλα, μετά τις αποκαλύψεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τιμές - φωτιά συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Σκρέκας αποκάλυψε πως «υπάρχουν ευρήματα, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην αγορά βρεφικού γάλακτος δραστηριοποιούνται τέσσερις πολύ γνωστές εταιρείες.

Όπως είχε επισημάνει το πρωί της Τετάρτης ο κ. Σκρέκας, οι έλεγχοι έχουν ήδη ολοκληρωθεί στις δύο από τις τέσσερις εταιρείες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη στις άλλες δύο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο 8,6% η μείωση των τιμών εισαγωγών στη Βιομηχανία τον Νοέμβριο

Προθεσμία 125 ημερών για να μπει τάξη σε παραλίες και αιγιαλούς – Οι αλλαγές στις παραχωρήσεις, οι έλεγχοι και οι νέες ποινές

Μαρινάκης: Η εισαγόμενη ακρίβεια το νούμερο ένα πρόβλημα για όλα τα νοικοκυριά

gazzetta
gazzetta reader insider insider