Τουρκία: Καθηγήτρια για τα crypto διόρισε στην κεντρική τράπεζα ο Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Καθηγήτρια για τα crypto διόρισε στην κεντρική τράπεζα ο Ερντογάν
Tη Φατμά Οζκιούλ διόρισε ο Τούρκος πρόεδρος στην επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας. 

Φατμά Οζκιούλ, καθηγήτρια που διδάσκει crypto και blockchain, διόρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Οζκούλ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης, είναι το νεότερο μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε νωρίς το Σάββατο. Οι κύριοι ερευνητικοί τομείς της καθηγήτριας είναι ο λογιστικός έλεγχος και τα χρηματοοικονομικά, ενώ έχει πραγματοποιήσει μαθήματα σε θέματα όπως η τεχνολογία blockchain και τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με το προφίλ της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

H Οζκιούλ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης, είναι το νεότερο μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε το πρωί του Σαββάτου, γράφει το Bloomberg. Οι κύριοι ερευνητικοί τομείς της καθηγήτριας είναι ο λογιστικός έλεγχος και τα χρηματοοικονομικά, ενώ διδάσκει για θέματα όπως η τεχνολογία blockchain και τα crypto assets, σύμφωνα με το προφίλ της στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου

Ο Ερντογάν συγκέντρωσε μια νέα ομάδα για τη διαχείριση της οικονομίας αφού κέρδισε τις γενικές εκλογές τον Μάιο, διορίζοντας την πρώην τραπεζίτη Goldman Sachs Χαφιζέ Ερκάν ως διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο. Η τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 3.400 μονάδες βάσης στο 42,5%. Η νομισματική σύσφιξη επιταχύνθηκε αφότου ο Ερντογάν αντικατέστησε τρία μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής τον Ιούλιο.

Ο διορισμός της Οζκιούλ δεν αναμένεται να αλλάξει την τρέχουσα πορεία της νομισματικής πολιτικής. Οι τελευταίες δημοσιεύσεις της αφορούν το blockchain, τα περιουσιακά στοιχεία crypto και τις χρηματοοικονομικές επιπτώσεις τους. Δημοσίευσε ένα βιβλίο για τη λογιστική σε crypto assets το 2022, σύμφωνα με το προφίλ της.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας εγκαινίασε μια πλατφόρμα για την ψηφιακή τουρκική λίρα το 2021 και προχώρησε σε δοκιμές συναλλαγών με ψηφιακές λίρες στα τέλη του 2022. Η κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλει σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των περιουσιακών στοιχείων σε κρυπτονομίσματα το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς βλέπουν στο Βερολίνο το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Κίνδυνος ύφεσης για την βρετανική οικονομία - Φταίει το Brexit;

ΗΠΑ: «Βουτιά» στις πωλήσεις κατοικιών τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider