Ινδία: Ξεπέρασε το ορόσημο των 4 τρισ. η χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων εταιρειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Ξεπέρασε το ορόσημο των 4 τρισ. η χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων εταιρειών
Το ορόσημο των 4 τρισ. δολαρίων έφτασε για πρώτη φορά η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιρειών στις αγορές της Ινδίας. 

Το ορόσημο των 4 τρισ. δολαρίων ξεπέρασε για πρώτη φορά η χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων εταιρειών στις αγορές της Ινδίας.

Προς το παρόν, οι αγορές μόλις τριών χωρών βρίσκονται στο κλειστό κλαμπ των αγορών με συνολική κεφαλαιοποίηση άνω των 4 τρισ. δολαρίων: οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία. Το Χονγκ Κονγκ είναι επίσης μέλος του κλαμπ. Ωστόσο, μεγάλη συμβολή σ' αυτό το νούμερο έχουν οι εταιρείες που εδρεύουν σε άλλες χώρες, κυρίως στην Κίνα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιρειών στις αγορές της Ινδίας αυξήθηκε σχεδόν 15% από τις αρχές του 2023, τη στιγμή που η χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών που διαπραγματεύονται στα κινεζικά χρηματιστήρια έχει καταγράψει κάμψη της τάξης του 5%.

Η αγορά των ΗΠΑ είναι η μοναδική από όσες βρίσκονται στο top10 σε χρηματιστηριακή αξία που έχει καταγράψει άνοδο με υψηλότερο ρυθμό από την Ινδία, καθώς η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων στις ΗΠΑ έχει ενισχυθεί κατά 17% από τις αρχές του έτους. Η συνολική παγκόσμια κεφαλαιοποίηση των αγορών έχει αυξηθεί 10% αυτή τη χρονιά, φτάνοντας τα 106 τρισ. δολάρια.

Από την 1η Απριλίου, η κεφαλαιοποίηση των αγορών της Ινδίας έχει αυξηθεί κατά 27% ενώ η χρηματιστηριακή αξία των κορυφαίων 100 εταιρειών έχει αυξηθεί κατά 17%.

Φωτό: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 2,4% το 2023 στην Ελλάδα και αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα – Τα ατού και οι προκλήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: 23.350 ενάρξεις νέων επιχειρήσεων στο γ' τρίμηνο - Μόλις τρεις πτωχεύσεις

Κομισιόν: Nέες πιέσεις στο οικονομικό κλίμα της Ελλάδας τον Οκτώβριο - Στις 106,4 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider