Εμπορικό πλεόνασμα 6,7 δισ. ευρώ στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπορικό πλεόνασμα 6,7 δισ. ευρώ στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο
Εμπορικό πλεόνασμα ύψους 6,7 δισ. ευρώ κατέγραψε η Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σε σχέση με το έλλειμμα που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2022.

Εμπορικό πλεόνασμα ύψους 6,7 δισ. ευρώ κατέγραψε η Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σε σχέση με το έλλειμμα που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τον περυσινό Αύγουστο είχε καταγράψει έλλειμμα 54,4 δισ. ευρώ στο εμπορικό ισοζύγιο, εν μέσω του αυξανόμενου κόστους των εισαγωγών ενέργειας, στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην ΕΕ, κατεγράφη εμπορικό πλεόνασμα 1,4 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2023, σε σύγκριση με το έλλειμμα 66 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2022.

Να σημειωθεί ακόμα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση εξαγωγών (-24,5%) τον Αύγουστο μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ενώ η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση (+55,2%).

Σε μηνιαία βάση, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης έφθασε τα 11,9 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, μετά το έλλειμμα 3,5 δισ. ευρώ του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Στο peak τα επιτόκια για ακόμα έναν χρόνο «εκτιμούν» οι οικονομολόγοι

Τράπεζες: Κρίσιμο 15ήμερο εξελίξεων, με το βλέμμα σε επενδυτική βαθμίδα – ΤΧΣ - ΕΚΤ

Σήμα κινδύνου για την ευρωπαϊκή βιομηχανία ανακύκλωσης πλαστικών – Ακριβότερα στοιχίζουν τα ανακυκλωμένα

gazzetta
gazzetta reader insider insider