Γερμανία: Άνω των εκτιμήσεων οι μεταποιητικές παραγγελίες τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Άνω των εκτιμήσεων οι μεταποιητικές παραγγελίες τον Αύγουστο
Παραμένουν μακριά από την πλήρη ανάκαμψη σε συνέχεια της «βουτιάς» κατά 11,3% του προηγούμενου μήνα.

Αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισαν οι παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων τον Αύγουστο, ωστόσο παραμένουν μακριά από την πλήρη ανάκαμψη σε συνέχεια της «βουτιάς» του προηγούμενου μήνα, αναδεικνύοντας την ευαλωτότητα του μεταποιητικού κλάδου της Γερμανίας.

Ειδικότερα, οι μεταποιητικές παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 3,9% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, μετά την πτώση κατά 11,3% τον Ιούλιο, σύμφωνα τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, Destatis. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση 1,5%.

Ο κύριος λόγος της αύξησης ήταν η κατασκευή ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων ηλεκτρονικών υπολογιστών, που κατέγραψε άνοδο 37,9% σε μηνιαία βάση.

Επίσης, οι παραγγελίες στον τομέα του ηλεκτρικού εξοπλισμού και του φαρμακευτικού κλάδου αυξήθηκαν, σημειώνοντας αύξηση 8,7% και 4%, αντίστοιχα. Ωστόσο, οι παραγγελίες στην αυτοκινητοβιομηχανία, έναν βασικό τομέα για τη γερμανική οικονομία, σημείωσαν πτώση 0,7%.

Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες -εξαιρουμένων των παραγγελιών μεγάλης κλίμακας- που είναι πιο ενδεικτικές των υποκείμενων τάσεων, ενισχύθηκαν επίσης κατά 3,9% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, σε επίπεδο τριμήνου, οι νέες παραγγελίες ήταν 4,9% υψηλότερες μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλιακή ενέργεια: Στα «σκαριά» μέτρα «προστασίας» των Γερμανών κατασκευαστών φωτοβολταϊκών από Κινέζους ανταγωνιστές

Η κρίση πίσω από την... κρίση της γερμανικής οικονομίας 

gazzetta
gazzetta reader insider insider