Ρωσία: Άρση του εμπάργκο στις περισσότερες εξαγωγές ντίζελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Άρση του εμπάργκο στις περισσότερες εξαγωγές ντίζελ
Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την άρση του εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου που γίνονται μέσω αγωγών διαμέσου  λιμανιών, καταργώντας την πλειοψηφία των περιορισμών που είχε ανακοινώσει στις 21 Σεπτεμβρίου. Οι περιορισμοί στις εξαγωγές βενζίνης παραμένουν. 

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την άρση του εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου κίνησης που γίνονται διαμέσου λιμανιών, καταργώντας την πλειοψηφία των περιορισμών που είχε ανακοινώσει στις 21 Σεπτεμβρίου. Οι περιορισμοί στις εξαγωγές βενζίνης παραμένουν.

Όπως αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση του η κυβέρνηση προχώρησε στην άρση των περιορισμών στις εξαγωγές καύσιμου ντίζελ που παραδίδονται στα λιμάνια μέσω αγωγών, υπό την προυπόθεση ότι ο «κατασκευαστής προμηθεύει τουλάχιστον το 50% του παραγόμενου καύσιμου ντίζελ στην εγχώρια αγορά».

Το ντίζελ αποτελεί το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν πετρελαίου της Ρωσίας, με περίπου 35 εκατομμύρια τόνους την περασμένη χρονιά, από τα οποία τα τρία τέταρτα μεταφέρθηκαν μέσω αγωγών. Η Ρωσία εξήγαγε επίσης 4,8 εκατομμύρια τόνους βενζίνης το 2022.

Οι περιορισμοί της Ρωσίας που αποτελεί τον κορυφαίο εξαγωγέας καυσίμων μέσω θαλάσσης, μπροστά και από τις ΗΠΑ, είχαν ενισχύσει τις παγκόσμιες τιμές και ανάγκασαν ορισμένους αγοραστές να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές για βενζίνη και πετρέλαιο.

Αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε τις εισαγωγές καυσίμων από την Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, η Ρωσία βρήκε διαφυγή για τις εξαγωγές της σε χώρες όπως οι Βραζιλία, Τουρκία, πολλές χώρες της Νότιας και Δυτικής Αφρικής, αλλά και κράτη του Κόλπου στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Exxon: Κοντά σε συμφωνία 60 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Pioneer Natural Resources

Θύμα χάκερ (και) η MGM Resorts - Στα 100 εκατ. δολάρια οι ζημιές

GM: Σε χαμηλό τριετίας η μετοχή λόγω πιθανότητας μαζικής ανάκλησης οχημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider