Ντάιμον (JP Morgan): Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φέρνει» εβδομάδα 3½ εργάσιμων ημερών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάιμον (JP Morgan): Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φέρνει» εβδομάδα 3½ εργάσιμων ημερών
Μπορεί ο Ντάιμον να προβλέπει μείωση της εργασιακής εβδομάδας στις 3 ½ από 5 ημέρες, όμως τα σχόλιά του αφορούν περισσότερο στην αποτελεσματικότητα παρά την ευελιξία.

Ξεχάστε την πενθήμερη εργασιακή εβδομάδα με το εξοντωτικό 40ωρο που δεν σας αφήνει καθόλου ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Με την είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητά μας, η εργασιακή εβδομάδα θα μειωθείς στις 3½ ημέρες, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, τονίζοντας πως ήδη η ΑΙ χρησιμοποιείται από χιλιάδες εργαζόμενους στην τράπεζά του.

«Τα παιδιά σας θα ζήσουν μέχρι τα 100 και δεν θα έχουν καρκίνο λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας», είπε ο Ντάιμον σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. «Και κυριολεκτικά πιθανότατα θα εργάζονται 3 ½ ημέρες την εβδομάδα».

Πάντα η τεχνολογία «κλέβει» θέσεις εργασίας

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι επενδύσεις της τράπεζας στην Τεχνητή Νοημοσύνη «θα προσθέσουν τεράστια αξία» και θα αξιοποιηθούν στην έρευνα, τις συναλλαγές, την εξυπηρέτηση πελατών και άλλες λειτουργίες.

Σε ερώτηση για το αν η τεχνολογία θα αντικαταστήσει ανθρώπινες θέσεις εργασίας, απάντησε ότι «φυσικά» θα το κάνει, αλλά ότι «οι τεχνολογίες πάντα αντικαθιστούν τις θέσεις εργασίας».

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η τράπεζα προσλαμβάνει περίπου 30.000 άτομα το χρόνο και ότι αναμένει ότι πολλοί εργαζόμενοι να μεταφερθούν σε νέες τοποθεσίες και ρόλους εντός της εταιρείας.

Η ΑΙ θα μπορούσε να ενισχύσει το παγκόσμιο ΑΕΠ έως και 7%

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Goldman Sachs, ως και 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την τεχνητή νοημοσύνη. Και ενώ περίπου 1 στους 5 Αμερικανούς εργαζόμενους έχει δουλειά με «υψηλή έκθεση» στην τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με το Pew Research Center, δεν είναι ακόμη σίγουρο αν η ΑΙ θα αντικαταστήσει την ανθρώπινη εργασία.

Τη σπουδαιότητα της τεχνητής νοημοσύνης τονίζει και η έκθεση της Goldman Sachs που αναφέρει πως η τεχνολογία AI θα μπορούσε να βελτιώσει την παραγωγικότητα της εργασίας και να ενισχύσει το παγκόσμιο ΑΕΠ έως και 7% με την πάροδο του χρόνου.

Μικρότερη εργασιακή εβδομάδα αλλά μόνο στο γραφείο

Μπορεί ο Ντάιμον να προβλέπει μείωση της εργασιακής εβδομάδας στις 3 ½ από 5 ημέρες, όμως τα σχόλιά του αφορούν περισσότερο στην αποτελεσματικότητα παρά την ευελιξία.

Ο ίδιος είναι κάθετα αντίθετος στην υβριδική αλλά και την απομακρυσμένη εργασία τονίζοντας μάλιστα πως και οι ηγέτες των επιχειρήσεων πρέπει αν είναι διαρκώς στο γραφείο. «Δεν ξέρω πώς μπορείς να είσαι ηγέτης και να μην είσαι απόλυτα προσβάσιμος στους ανθρώπους σου», είχε τονίσει χαρακτηριστικά στο The Economist.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να είναι και η JPMorgan Chase που ξεκίνησε την καμπάνια της επιστροφής στο γραφείο αλλά έστειλε και ένα σημείωμα ζητώντας από τους διευθύνοντες συμβούλους της να εργάζονται από το γραφείο για πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Spotify δεν θα απαγορεύσει καθολικά τη μουσική που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Meta εξετάζει συνδρομητική χρέωση των Ευρωπαίων χρηστών - Πόσο θα κοστίζει η «ad free» υπηρεσία

Εξαπλώνεται διεθνώς το selloff στα ομόλογα - Σχεδόν στο 5% οι αποδόσεις στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider