ΗΠΑ: Η πτώση της βιομηχανικής δραστηριότητας επιβράδυνε την οικονομία τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η πτώση της βιομηχανικής δραστηριότητας επιβράδυνε την οικονομία τον Αύγουστο
Επιβραδύνθηκε η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ τον Αύγουστο καθώς περιορίστηκε η βιομηχανική δραστηριότητα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η Fed του Σικάγο. 

Επιβραδύνθηκε η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ τον Αύγουστο καθώς περιορίστηκε η βιομηχανική δραστηριότητα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η Fed του Σικάγο.

Ο Chicago Fed National Activity Index έπεσε στο -0,16 τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 0,07 τον Ιούλιο. Το αρνητικό πρόσημο μεταφράζεται σε οικονομική δραστηριότητα που μεγαλώνει με μικρότερο ρυθμό από τη μέση ιστορική τάση.

Ο δείκτης CFNAI, σχεδιασμένος να υπολογίζει την οικονομική δραστηριότητα και τις πληθωριστικές πιέσεις, αποτελεί μία σύνθεση 85 δεικτών από τέσσερις ευρείς κατηγορίες δεδομένων: παραγωγής και εισοδήματος, απασχόλησης, ανεργίας και ωραρίου, προσωπικής κατανάλωσης και στέγασης, και πωλήσεων, παραγγελιών και αποθεμάτων.

Και οι τέσσερις κατηγορίες επιβάρυναν τον δείκτη τον Αύγουστο, αν και με διαφορετικά επίπεδα δυναμικής.

H συμβολή από δείκτες σχετιζόμενους με την παραγωγή υποχώρησαν τα μέγιστα σε μηνιαία βάση, πέφτοντας στο -0,02 από το +0,12 τον Ιούλιο. Κάτι που προέκυψε καθώς η βιομηχανική παραγωγή επιβραδύνθηκε μέσα στον Αύγουστο, αυξημένη κατά 0,4%, σε σχέση με το 0,7% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Fed του Σικάγο.

Επίσης υποχώρησε η συμβολή του δείκτη προσωπικής κατανάλωσης και του στεγαστικού δείκτη, στο -0,08 από 0,03 τον Ιούλιο. Ωστόσο η συμβολή του δείκτη ανεργίας στον βασικό δείκτη παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ η συνεισφορά από τις πωλήσεις βελτιώθηκε, αν και παραμένει σε αρνητικά νούμερα.

Ο δείκτης διάχυσης CFNAI -που καταγράφει πόσο η αλλαγή στον μηνιαίο δείκτη διαχέεται ανάμεσα στους 85 δείκτες σε διάστημα τριών μηνών- αποδυναμώθηκε τον Αύγουστο στο -0,04, όμως ο κινητός μέσος όρος του δείκτη, σημείωσε οριακή αύξηση στο -0,14 τον Αύγουστο από -0,15, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Και οι δύο δείκτες δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία μεγεθύνθηκε, καθώς βρίσκονται πάνω από από το αντίστοιχο -0,35 και -0,70 που ιστορικά έχουν συσχετισθεί με την οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Αντιμέτωπη με το υψηλότερο κόσμος δανεισμού εδώ και 12 χρόνια

Το τρίτο τρίμηνο τελειώνει και τα νέα δεν είναι καλά

Σε «καλά νέα» από τον δομικό πληθωρισμό προσβλέπουν Fed και ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider