Νάγκελ (ΕΚΤ): Πολύ νωρίς για να πούμε αν θα χρειαστούν κι άλλες αυξήσεις επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νάγκελ (ΕΚΤ): Πολύ νωρίς για να πούμε αν θα χρειαστούν κι άλλες αυξήσεις επιτοκίων
Eίναι αρκετά νωρίς για να πούμε ότι δεν θα χρειαστούν νέες αυξήσεις επιτοκίων δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Joachim Nagel, καθώς ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη δεν πέφτει «με τον επιθυμητό ρυθμό».

Eίναι αρκετά νωρίς για να πούμε ότι δεν θα χρειαστούν νέες αυξήσεις επιτοκίων δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Joachim Nagel, καθώς ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη δεν πέφτει «με τον επιθυμητό ρυθμό».

Έτσι, ο Γερμανός τραπεζίτης συστρατεύεται με έναν αριθμό ομολόγων του που επιδιώκουν να μετριάσουν τα στοιχήματα της αγοράς για τον τερματισμό των προσπαθειών της ΕΚΤ να περιορίσει τον πληθωρισμό, καθώς η κεντρική τράπεζα σηματοδότησε την περασμένη εβδομάδα ότι η 10η συνεχόμενη άνοδος των επιτοκίων ήταν πιθανό να είναι η τελευταία της.

«Έχουμε φτάσει σε κορύφωση (στα επιτόκια); Αυτό δεν είναι ακόμη σαφές», είπε ο Nagel, πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank, σε τραπεζικό συνέδριο, σύμφωνα με το Reuters. «Ο ρυθμός πληθωρισμού στην Ευρωζώνη επίσης δεν κινείται προς το 2% με τον επιθυμητό ρυθμό... (και) ο δομικός πληθωρισμός παραμένει πεισματικά υψηλός και αναμένεται να μειωθεί μόνο σταδιακά», συμπλήρωσε.

Όπως υπογράμμισε ο διοικητής της Bundesbank, το ζητούμενο είναι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός στο στόχο όσο το δυνατόν συντομότερα και η ΕΚΤ απαιτείται να μην αφήσει τη νομισματική πολιτική να μείνει «πίσω από την καμπύλη».

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Την επόμενη εβδομάδα η νομοθέτηση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας

Τράπεζες: Στο μικροσκόπιο του SSM ο κλιματικός κίνδυνος – Τι ψάχνει στα χαρτοφυλάκια δανείων

Βίοι αντίθετοι: Όγδοη σερί αύξηση επιτοκίων στη Σουηδία - Πάτησε παύση η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider