Η ώρα του Μεξικού: Εκθρόνισε την Κίνα και έγινε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ώρα του Μεξικού: Εκθρόνισε την Κίνα και έγινε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ
Πλέον, ο γείτονας των ΗΠΑ γοητεύει τα επενδυτικά βλέμματα και αποτελεί πόλο έλξης για ισχυρούς ομίλους, περισσότερο ακόμη και από την περίοδο της υπογραφής της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής στη δεκαετία του 1990.

Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αποτελεί μια επιχειρηματική ευκαιρία για το Μεξικό που φαίνεται πως είναι σε καλύτερη θέση από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα για να τον εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ένταση στις σινο-αμερικανικές σχέσεις δημιουργούν ανακατατάξεις στις ισορροπίες του παγκόσμιου εμπορίου καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να μειώσουν την εξάρτηση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας από γεωπολιτικούς τους αντιπάλους, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν προμηθευτές πιο κοντά στα εδάφη τους.

Το Μεξικό που πληροί και τα δύο κριτήρια, ξεπέρασε την Κίνα ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής αγαθών στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που είναι και... γείτονάς της. Εκτός από τις εξαγωγές, το πέσο διαθέτει την καλύτερη απόδοση φέτος παγκοσμίως ενώ το Χρηματιστήριο του Μεξικό ξεχωρίζει σε διεθνές επίπεδο, επιτυγχάνοντας σημαντικά κέρδη.

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν ήδη αυξηθεί περισσότερο από 40% το 2023, ακόμη και πριν η Tesla ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πλέον, ο γείτονας των ΗΠΑ γοητεύει τα επενδυτικά βλέμματα και αποτελεί πόλο έλξης για ισχυρούς ομίλους, περισσότερο ακόμη και από την περίοδο της υπογραφής της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής στη δεκαετία του 1990.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πήγε στο Ριάντ και οι φήμες για μεταγραφή 1 δισ. δολαρίων οργιάζουν

Αυτή είναι η καινούργια έπαυλη του Λιονέλ Μέσι αξίας 10,8 εκατ. δολαρίων 

H TSMC θα επενδύσει 100 εκατ. δολάρια στην IPΟ της Arm Holdings

gazzetta
gazzetta reader insider insider