Η Fitch προειδοποιεί για υποβάθμιση δεκάδων τραπεζών των ΗΠΑ, όπως η JPMorgan Chase

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Fitch προειδοποιεί για υποβάθμιση δεκάδων τραπεζών των ΗΠΑ, όπως η JPMorgan Chase
Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, είχε χαρακτηρίσει γελοία την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Fitch.

Μια ακόμη πηγή ανησυχίας απειλεί τον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο και αυτή προέρχεται από την Fitch Ratings. Αναλυτής του οίκου προειδοποιεί για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας δεκάδων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της JPMorgan Chase.

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την αξιολόγησή του για την υγεία του τραπεζικού κλάδου τον Ιούνιο, μια κίνηση που σύμφωνα με τον Chris Wolfe πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη επειδή δεν προκάλεσε υποβάθμιση των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ωστόσο, μια ακόμα υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα της αξιολόγησης του κλάδου, σε A+ από AA-, θα ανάγκαζε τη Fitch να επαναξιολογήσει τις διαβαθμίσεις για καθεμία από τις πάνω από 70 τράπεζες των ΗΠΑ που καλύπτει, δήλωσε ο Wolfe σε συνέντευξή του στο CNBC.

Αυτή τη φορά, η Fitch σκοπεύει να σηματοδοτήσει στην αγορά ότι οι υποβαθμίσεις των τραπεζών, αν και δεν είναι δεδομένες, αποτελούν πραγματικό κίνδυνο, είπε ο Wolfe.

Και εάν κορυφαία ιδρύματα, όπως η JPMorgan υποβαθμιστούν, τότε η Fitch θα αναγκαστεί να εξετάσει υποβαθμίσεις σε όλες τις αξιολογήσεις των ομοτίμων τους, σύμφωνα με τον Wolfe και αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να ωθήσει ορισμένους πιο αδύναμους δανειστές πιο κοντά σε μη επενδυτική βαθμίδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Moody's υποβάθμισε 10 μικρές και μεσαίες τράπεζες και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να πράξει το ίδιο και σε άλλες 17, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων ιδρυμάτων όπως η Truist και η U.S. Bank.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, λόγω πολιτικής δυσλειτουργίας και αυξανόμενου χρέους, μια κίνηση που χλευάστηκε από επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, Jamie Dimon, που τη χαρακτήρισε γελοία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Η Κεντρική τράπεζα αύξησε το επιτόκιο, κατά 350 μονάδες βάσης, στο 12%

Κίνα: Απρόσμενη μείωση επιτοκίων μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την απειλή της χούντας να δικάσει τον πρόεδρο του Νίγηρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider