Goldman Sachs: Μείωση επιτοκίων από Fed το 2ο τρίμηνο του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Μείωση επιτοκίων από Fed το 2ο τρίμηνο του 2024
Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs αναμένουν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκιά της το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και συγκεκριμένα έως τα τέλη του επόμενου Ιουνίου.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs αναμένουν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκιά της το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και συγκεκριμένα έως τα τέλη του επόμενου Ιουνίου.

Μάλιστα, εκτιμά πως η Fed θα προχωρήσει στις εν λόγω μειώσεις με σταδιακό, τριμηνιαίο ρυθμό από τον Ιούνιο και στο εξής.

«Οι αναθεωρήσεις στις προβλέψεις μας οφείλονται στην επιθυμία της Fed να ομαλοποιηθεί το επιτόκιο των αμοιβαίων κεφαλαίων από ένα περιοριστικό επίπεδο, μόλις ο πληθωρισμός πλησιάσει πιο κοντά στον στόχο», τονίζουν οι οικονομολόγοι της Goldman.

Παράλληλα, υπολογίζει πως η FOMC θα «παραλείψει» μια επιτοκιακή άνοδο τον επόμενο μήνα και στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τάση του πληθωρισμού «επιβραδύνθηκε αρκετά ώστε να καταστήσει περιττή μια νέα αύξηση».

«Προβλέπουμε περικοπές 25 μονάδων βάσης ανά τρίμηνο, αλλά είμαστε αβέβαιοι για τον ρυθμό» έσπευσαν να διευκρινίσουν οι έμπειροι οικονομολόγοι σύμφωνα με το Bloomberg.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ρυθμό χαμηλότερο από το αναμενόμενο στο 3,2%, με τον δομικό να «τρέχει» στο 4,7% ετησίως.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed τον Μάρτιο του 2022 άρχισαν να αυξάνουν τα επιτόκια με τελικό τους εύρος να κυμαίνεται από 5,25% έως 5,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα περισσότερη ανοιχτή σε σύγκριση με τη δεκαετία του 2000

Κάτοικος Indian Creek ο Τζεφ Μπέζος: Έπαυλη 68 εκατ. δολ. στην «κιβωτό των δισεκατομμυριούχων»

Bloomberg: Η Ατλάντα ετοιμάζεται για χάος καθώς πλησιάζει η τέταρτη παραπομπή του Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider