Πανέτα (ΕΚΤ): Τα επιτόκια μπορεί να μείνουν στο σημερινό επίπεδο για μεγαλύτερο διάστημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πανέτα (ΕΚΤ): Τα επιτόκια μπορεί να μείνουν στο σημερινό επίπεδο για μεγαλύτερο διάστημα
«Πρέπει να ρυθμίσουμε τη νομισματική μας πολιτική ώστε να αποφύγουμε αχρείαστα πλήγματα στην οικονομία» ανέφερε ο Ιταλός τραπεζίτης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να διατηρήσει το εύρος των επιτοκίων της στο επίπεδο που βρίσκονται σήμερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δήλωσε την Πέμπτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Μποκόνι στο Μιλάνο, ο Ιταλός αξιωματούχος είπε πως «η νομισματική πολιτική μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο με την αύξηση των επιτοκίων αλλά και με τη διατήρηση του επικρατούντος επιπέδου των επιτοκίων πολιτικής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Υπενθυμίζεται πως από το καλοκαίρι του 2022 η ΕΚΤ προχωρά σε συνεχιζόμενες αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Αυτή η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής προκαλεί ανησυχίες για το ότι η ευρωτράπεζα μπορεί να προκαλέσει ύφεση, λόγω των προσπαθειών για «πάγωμα» της οικονομικής ανάπτυξης και εξαιτίας της αύξησης του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο Πανέτα υποστήριξε πως «πρέπει να ρυθμίσουμε τη νομισματική μας πολιτική ώστε να αποφύγουμε αχρείαστα πλήγματα στην οικονομία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Νέα επέμβαση της BoJ στις αγορές, για «φρένο» στις αποδόσεις των ομολόγων 

Τουρκία: Επιτάχυνση του πληθωρισμού, παρά τις αυξήσεις των επιτοκίων - Στο +60,7% τα τρόφιμα

Ο Μπιλ Άκμαν σορτάρει το 30ετές ομόλογο των ΗΠΑ - Πώς επηρεάζεται από τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider