Κίνα: «Βουτιά» 7,5% στις εξαγωγές τον Μάιο - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: «Βουτιά» 7,5% στις εξαγωγές τον Μάιο - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις 
Σε μια ένδειξη για μείωση της ζήτησης των προϊόντων που παράγονται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ισχυρή υποχώρηση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας για τον Μάιο, σε μια ένδειξη για μείωση της ζήτησης των προϊόντων που παράγονται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Πεκίνο την Τετάρτη, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας διαμορφώθηκε στα 65,18 δισ. δολάρια έναντι 90,21 δισ. τον Απρίλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πλεόνασμα 95,45 δισ. δολαρίων.

Οι εξαγωγές της Κίνας συρρικνώθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο κατά 7,5% έναντι αύξησης 8,5% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση της τάξης του 1,8%.

Οι εισαγωγές στην Κίνα συρρικνώθηκαν 4,5% έναντι πτώσης 7,9% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια συρρίκνωση της τάξης του 8%.

Χαμηλότερες οι τιμές των περισσότερων κεφαλαιουχικών αγαθών

Τα περισσότερα από τα κεφαλαιουχικά αγαθά, οι τιμές των οποίων, καταγράφονται από τις στατιστικές αρχές στην Κίνα κατέγραψαν χαμηλότερες τιμές στα τέλη Μαΐου, σε σύγκριση με το επίπεδο των τιμών που είχαν στα μέσα του ίδιου μήνα.

Από τα 50 πιο σημαντικά αγαθά, τα οποία ταξινομούνται σε εννέα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των σωλήνων από χάλυβα χωρίς ραφή, της βενζίνης, του άνθρακα, των λιπασμάτων, αλλά και μερικών χημικών προϊόντων, τα 40 καταγράφηκαν να έχουν χαμηλότερες τιμές κατά την ίδια περίοδο. Εννέα από αυτά, είχαν αυξήσεις στις τιμές τους, ενώ η τιμή ενός αγαθού παρέμεινε σταθερή, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατικής της Κίνας (NBS).

Κατά την ίδια περίοδο, οι τιμές των ράβδων από χάλυβα μειώθηκαν κατά 2,6%, ενώ οι τιμές του άνθρακα για την παραγωγή οπτάνθρακα (κοκ) παρέμειναν σταθερές.

Οι τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου, αλλά και του αερίου από την εξόρυξη πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2,8% και 5,2% αντίστοιχα

Οι τιμές του χοιρινού κρέατος αυξήθηκαν κατά 0,7%, ενώ οι τιμές του βαμβακιού αυξήθηκαν κατά 1,1% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της NBS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανησυχία στην Pirelli για την επιρροή της Κίνας στην εταιρεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider