Μπεζ Βίβλος (Fed): Επιδεινώθηκε το outlook για την αμερικανική οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπεζ Βίβλος (Fed): Επιδεινώθηκε το outlook για την αμερικανική οικονομία
«Οι προσδοκίες για τη μελλοντική ανάπτυξη επιδεινώθηκαν κάπως, αν και αναμένεται περαιτέρω διεύρυνση της δραστηριότητας».

Στην Μπεζ Βίβλο (Beige Book) της Fed, η οικονομική δραστηριότητα σημείωσε οριακές μεταβολές τις τελευταίες εβδομάδες ενώ το outlook επιδεινώθηκε.

«Οι προσδοκίες για τη μελλοντική ανάπτυξη επιδεινώθηκαν κάπως, αν και οι επαφές ανέμεναν σε μεγάλο βαθμό περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητας» σημειώνεται σύμφωνα με την έρευνα της Fed για την αμερικανική οικονομία που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Η απασχόληση παρέμεινε ισχυρή αλλά σημείωσαν μικρή επιβράδυνση, ενώ ο πληθωρισμός σε πολλές περιφέρειες της Fed κατέγραψε πτώση. Ειδικότερα, από το σύνολο των 12 περιφερειών που μελετά η έκθεση, τέσσερις περιφέρειες ανέφεραν μικρή αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, έξι καμία αλλαγή και δύο ελαφρά έως μετριοπαθή επιβράδυνση. Κι αυτό με δεδομένο ότι οι καταναλωτικές δαπάνες, που δίνουν ώθηση στην οικονομία, ήταν σταθερές ή κινήθηκαν ανοδικά στις περισσότερες περιφέρειες.

Ωστόσο, το outlook περιορίστηκε ελαφρά. «Οι προσδοκίες για τη μελλοντική ανάπτυξη επιδεινώθηκαν κάπως, αν και αναμένεται περαιτέρω διεύρυνση της δραστηριότητας» υπογραμμίζεται στην έκθεση. Πάντως, στους αρνητικούς παράγοντες για την κοινωνία παραμένει ο ανθεκτικά υψηλός πληθωρισμός. «Ο υψηλός πληθωρισμός και το τέλος των επιδομάτων του κορονοϊού συνέχισαν να δημιουργούν πιέσεις στους προϋπολογισμούς των χαμηλών και μικρομεσαίων νοικοκυριών, ωθώντας ανοδικά τη ζήτηση για κοινωνικές υπηρεσίες, κυρίως στον τομέα των τροφίμων και της στέγασης» τονίζει η έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς το μεγαλύτερο σερί απωλειών τα τελευταία 23 έτη η μετοχή της Target

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news

Lamda Development: Ρεκόρ για τα λειτουργικά κέρδη των malls στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider