Πόση είναι η ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόση είναι η ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι
Σε 73,39 ευρώ ανά στρέμμα επί 2,5 εκατομμύρια στρέμματα υπολογίζεται η ειδική ενίσχυση στο βαμβάκι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σε 73,39 ευρώ ανά στρέμμα επί 2,5 εκατομμύρια στρέμματα υπολογίζεται η ειδική ενίσχυση στο βαμβάκι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και μέσω της οποίας καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εν λόγω ενίσχυση κατά την περίοδο εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αυξημένα είναι τα ποσά των ελάχιστων αποδόσεων ανά νομό, καθώς σύμφωνα με την απόφαση, η ελάχιστη στρεμματική απόδοση ορίζεται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας (νομός), με βάση τον μέσο όρο της πραγματικής στρεμματικής απόδοσης της πενταετίας 2016-2020 κάθε περιφερειακής ενότητας, μειωμένο κατά 20% σύμφωνα με τον πίνακα ελάχιστης απόδοσης κιλών σύσπορου βαμβακιού ανά στρέμμα που περιλαμβάνεται στην υπουργική απόφαση.

Αν διαπιστωθεί ότι η παραδοθείσα από τον παραγωγό ποσότητα έχει ποσοστό ξένων υλών μεγαλύτερο του 10%, η ποσότητα που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο ποσοστό δεν προσμετράται για τον υπολογισμό της τελικής ποσότητας του παραγωγού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Διασταυρώσεις και πρόστιμα-φωτιά για αδήλωτες πισίνες

Ενέργεια: Οι προτεραιότητες του υπηρεσιακού υπουργού