PMI: Βελτιωμένη η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία τον Μάιο - Κάμψη στη Γαλλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PMI: Βελτιωμένη η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία τον Μάιο - Κάμψη στη Γαλλία
Κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών η πορεία του κλάδου της μεταποίησης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Βελτίωση παρουσίασε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία για τον Μάιο, σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς δείκτες που δημοσίευσε η S&P Global την Τρίτη. Αντίθετα, κάμψη εμφάνισε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία.

Αναλυτικά, ο σύνθετος PMI για τη Γερμανία διαμορφώθηκε στις 54,3 μονάδες έναντι 54,2 μονάδων τον Απρίλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 53,4 μονάδες.

Ο PMI για τον κλάδο της μεταποίησης στη Γερμανία διαμορφώθηκε στις 42,9 μονάδες έναντι 44,5 μονάδων τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 45 μονάδες.

Ο PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών στη Γερμανία έφτασε τις 57,8 μονάδες έναντι 56 μονάδων τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 55 μονάδες.

Σημειώνεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κάθε μέτρηση άνω των 50 μονάδων επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στη Γαλλία

Ο σύνθετος PMI για τη Γαλλία έφτασε στις 51,4 μονάδες έναντι 52,4 μονάδων τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 52 μονάδες.

Ο PMI για τον κλάδο της μεταποίησης στη Γαλλία διαμορφώθηκε στις 46,1 μονάδες έναντι 45,6 μονάδων τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 46 μονάδες.

Ο PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών στη Γαλλία έφτασε στις 52,8 μονάδες από 54,6 μονάδες τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 54 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider