Γερμανία: Υποχώρηση του πληθωρισμού τον Απρίλιο, παραμένει υψηλός ο δομικός δείκτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Υποχώρηση του πληθωρισμού τον Απρίλιο, παραμένει υψηλός ο δομικός δείκτης
Ο δομικός δείκτης παρέμεινε σταθερός τον Απρίλιο στο 5,8%, αναδεικνύοντας ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν διευρυνθεί και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Αποκλιμάκωση εμφάνισε ο πληθωρισμός της Γερμανίας τον Απρίλιο, με τον δομικό δείκτη να διατηρείται αμετάβλητος.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 7,2% τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Γερμανίας, Destatis. Τον Μάρτιο, οι τιμές αυξήθηκαν 7,4% σε ετήσια βάση.

Η πτώση, που οδηγεί τον πληθωρισμό στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο, οφείλεται κυρίως στην επιβράδυνση της αύξησης των τιμών των τροφίμων, με τις τιμές της ενέργειας να αυξάνονται κατά 6,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 3,5% τον Μάρτιο, ένδειξη ότι θα συνεχιστεί η πίεση στον μεταποιητικό κλάδο.

Ο δομικός δείκτης, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, παρέμεινε σταθερός τον Απρίλιο στο 5,8%, αναδεικνύοντας ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν διευρυνθεί και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 7,6% σε ετήσια βάση σύμφωνα με τα εναρμονισμένα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική εκτίμηση, ενώ διατηρούνται πολύ υψηλότερα από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TUI: Στους top προορισμούς η Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι - Προβλέψεις για μία δυνατή σεζόν

Σνάμπελ: Η ΕΚΤ πρέπει να κάνει περισσότερα για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider