Η Γερμανία χρειάζεται να εισάγει το 70% του πράσινου υδρογόνου που χρειάζεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία χρειάζεται να εισάγει το 70% του πράσινου υδρογόνου που χρειάζεται
Παραγόμενο από αιολική και ηλιακή ενέργεια, το πράσινο υδρογόνο θεωρείται πυλώνας στο σχέδιο της Γερμανίας για μετάβαση μακριά από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Γερμανία χρειάζεται να εισάγει το 70% των ποσοτήτων πράσινου υδρογόνου που θα χρειαστεί καθώς η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς θέλει να προωθήσει τις πολιτικές της για την πράσινη μετάβαση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Χάμπεκ ανέφερε ότι η Γερμανία μπορεί να καλύψει μόνο το 30% του πράσινου υδρογόνου που χρειάζεται, αφήνοντας το υπόλοιπο 70% προς κάλυψη από τους εταίρους της. Παραγόμενο από αιολική και ηλιακή ενέργεια, το πράσινο υδρογόνο θεωρείται πυλώνας στο σχέδιο της Γερμανίας για μετάβαση μακριά από τα ορυκτά καύσιμα, μετέδωσε το Reuters.

«Χρειαζόμαστε συνεργάτες» ανέφερε ο Χάμπεκ, προσθέτοντας πως τα συμβόλαια και οι συνεργασίας που έχουν σχεδιαστεί από την κυβέρνηση κινούνται προς την εξασφάλιση των εισαγωγών πράσινου υδρογόνου.

Ακόμα, ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε πως είναι σημαντικό να βρεθούν όσο του δυνατό περισσότερες εταίροι ώστε να αποφευχθεί η εξάρτηση από μεμονωμένες χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Δυσκολεύει» το τραπεζικό τοπίο και στην Ευρωζώνη

ΕΤΕ - ΕΤΕπ: Δάνεια 300 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στις ΑΠΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider