Βρετανία: «Φτερά» έκαναν καταθέσεις 13,8 δισ. δολ. τον Μάρτιο, στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Φτερά» έκαναν καταθέσεις 13,8 δισ. δολ. τον Μάρτιο, στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών
«Φτερά» έκαναν, τον Μάρτιο στη Βρετανία, καταθέσεις 13,8 δισ. δολ., μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τις περιπέτειες της Credit Suisse.

«Φτερά» έκαναν, τον Μάρτιο στη Βρετανία, καταθέσεις 13,8 δισ. δολ., μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τις περιπέτειες της Credit Suisse.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), στη σκιά των τραπεζικών αναταραχών, τα βρετανικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις απέσυραν σχεδόν 11 δισ. στερλίνες (13,8 δισ. δολ.) από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τον Μάρτιο.

Μόνο τα νοικοκυριά απέσυραν σχεδόν 5 δισ. λίρες από τραπεζικούς λογαριασμούς και πρόκειται για την πρώτη μείωση των καταθέσεων σε σχεδόν πέντε χρόνια. Οι επιχειρηματικές καταθέσεις μειώθηκαν επίσης κατά 5,8 δισ. λίρες, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Ιούνιο.

«Τα στοιχεία του Μαρτίου δείχνουν ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν γίνει λιγότερο πρόθυμα να διατηρούν τραπεζικές καταθέσεις μετά την κατάρρευση της SVB στις 10 Μαρτίου» δήλωσε ο Sam Tombs, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics στη Βρετανία.

Μάλιστα, αξιωματούχος της BOE έκρουσε «καμπανάκι», σημειώνοντας ότι τα νοικοκυριά στη Βρετανία δέχονται μεγάλη πίεση από από το αυξημένο κόστος διαβίωσης και ότι οι τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν περισσότερα επισφαλή δάνεια.

«Οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν δράση τώρα, για να είναι προετοιμασμένες τόσο για να υποστηρίξουν τους πελάτες τους, όσο και να διατηρήσουν την ανθεκτικότητά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο David Bailey.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πάτησε φρένο» η ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% - Ακολουθεί τον βηματισμό της Fed

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider