Κίνα: Αύξηση 70,8% στην ταξιδιωτική κίνηση για την Πρωτομαγιά - Σε επίπεδα προ της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κίνα: Αύξηση 70,8% στην ταξιδιωτική κίνηση για την Πρωτομαγιά - Σε επίπεδα προ της πανδημίας
Τα έσοδα της εγχώριας τουριστικής κίνησης ανήλθαν σε 148,05 δισ. γιουάν (21,42 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 128,9% σε σχέση με το 2022.

Ως σημείο καμπής στον τουρισμό της Κίνας μπορεί να καταγραφεί η εγχώρια ταξιδιωτική κίνηση που καταγράφηκε για την Πρωτομαγιά του 2023 και καθώς υποχωρούν οι περιορισμοί και τα lockdown που ίσχυαν στην ασιατική χώρα λόγω του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως παραδοσιακά στην Κίνα η περίοδος για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς διαρκεί ένα πενθήμερο και φέτος ξεκίνησε το Σάββατο 29 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας την Τετάρτη, συνολικά 274 εκατ. άτομα έκαναν εγχώρια ταξίδια μέσα σε αυτές τις μέρες. Πρόκειται για μια αύξηση 70,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ενώ η φετινή ταξιδιωτική κίνηση ξεπέρασε την αντίστοιχη του 2019, προτού ξεσπάσει η πανδημία.

Τα έσοδα της εγχώριας τουριστικής κίνησης ανήλθαν σε 148,05 δισ. γιουάν (21,42 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 128,9% σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο.

Ακόμα, για το α' τρίμηνο του 20223 καταγράφηκαν 1,2 δισ. εγχώρια ταξίδια (αυξημένα κατά 46,5% σε ετήσια βάση) που απέφεραν έσοδα 1,3 τρισ. γιουάν (αύξηση 69,5% σε ετήσια βάση).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προς ήπια αύξηση ο κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου - Τι αλλάζει σε Δώρο Πάσχα και επίδομα ανεργίας

Όταν ο πόλεμος συναντά τη λειψυδρία: Το νέο ρίσκο για Ευρώπη και Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ 2026: Nέα εκκαθαριστικά και πρώτη δόση έως 31 Μαρτίου για φόρους 2 δισ. ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider