Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023
Στην επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησε την Δευτέρα η Παγκόσμια Τράπεζα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Ντέιβιντ Μάλπας.

Στην επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησε την Δευτέρα η Παγκόσμια Τράπεζα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Ντέιβιντ Μάλπας.

Μιλώντας σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης κατά την έναρξη της Εαρινής Εβδομάδας των Συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας ανέφερε πως η παγκόσμια ανάπτυξη το τρέχον έτος θα διαμορφωθεί στο 2% έναντι της πρόβλεψης του Ιανουαρίου για ανάπτυξη 1,7%.

Σύμφωνα με τον Μάλπας, η ανοδική αναθεώρηση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας βασίζεται στη βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών για την κινεζική οικονομία, η οποία εκτιμάται πως το 2023 θα τρέξει με ρυθμό 5,1% έναντι εκτίμησης για ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ με ρυθμό 4,3% της Κίνα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της World Bank επισήμανε πως οι εκτιμήσεις για τις προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης, είναι κι αυτές με τη σειρά τους βελτιωμένες, ωστόσο προειδοποίησε πως η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα και οι αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να ασκήσουν και πάλι καθοδική πίεση στις προοπτικές ανάπτυξης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BBG: Η αγορά των ομολόγων μεγαλοποιεί το ενδεχόμενο μιας βαθιάς ύφεσης 

Πόσο κοντά είναι οι Κεντρικές Τράπεζες στο τέλος του κύκλου σύσφιξης; Ποια τα επόμενα βήματα Fed - ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider