Σκρέκας: Μειωμένοι οι λογαριασμοί ρεύματος τον Απρίλιο - Το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Μειωμένοι οι λογαριασμοί ρεύματος τον Απρίλιο - Το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
Για την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Απρίλιο αλλά και για το νομοσχέδιο σχετικά με το νερό και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Μειωμένοι θα είναι οι λογαριασμοί ρεύματος για τα νοικοκυριά και τον Απρίλιο, όπως ανέφερε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως το πρωί της Παρασκευής θα ανακοινωθεί το ποσό της επιδότησης που θα λάβουν τα νοικοκυριά για τον επόμενο μήνα, τονίζοντας πως «από την αρχή της κρίσης στηρίζουμε νοικοκυρά και επιχειρήσεις. Αυτό θα γίνει και τον επόμενο μήνα»

Αναφορικά με το θέμα του νερού ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε: «Είμαστε απόλυτοι, το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό» και σημείωσε ότι στον νόμο ρητώς αναφέρεται ποιοι είναι οι πάροχοι ύδατος. Όπως είπε στο άρθρο 3 ορίζεται ότι οι πάροχοι ύδατος είναι οι δημόσιοι και δημοτικοί φορείς.

Σχετικά με το ότι ο έλεγχος του νερού περνά στην ΡΑΕ, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι θέλουν μια ανεξάρτητη δημόσια αρχή που θα έχει την εποπτεία και τον έλεγχο του νερού, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει καμία δυνατότητα στην ρύθμιση της τιμής η ΡΑΕ. Μάλιστα, απαντώντας στις αντιδράσεις ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι ακόμα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ότι δεν τίθεται καμία ιδιωτικοποίηση του νερού.

Αναφερόμενος στο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ο υπουργός ανέφερε πως έρχεται για να συμπληρώσει την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που ρητά ορίζει ότι η εποπτεία του νερού πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο.

Το νερό παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο, «αυτό θωρακίζουμε με τον νόμο που ψηφίστηκε», τόνισε ο κ Σκρέτας τονίζοντας ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουμε τις παθογένειες».

Σχετικά με τα προγράμματα επιδοτήσεων του υπουργείου ο κ. Σκρέκας είπε ότι σε μερικές εβδομάδες ξεκινά η επιδότηση για τους θερμοσίφωνες, η οποία θα φτάνει έως και το 60%, ενώ ξεκαθάρισε ότι για να πάρει κάποιος την επιδότηση θα πρέπει να παραδώσει τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που είναι λειτουργικός για να μπορεί να γίνει η αντικατάσταση.

Τέλος, είπε ότι σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί ο οδηγός για το πρόγραμμα φωτοβολταϊκών στην στέγη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Αύριο οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις Απριλίου

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: Σήμερα εκτός απροόπτου ο Οδηγός – Πριν το Πάσχα η «πρεμιέρα»

Στις 24 Απριλίου οι αρχικές προσφορές για το «διπλό» ΣΔΙΤ φράγμα των 147 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider