Φυσικό αέριο: Οι τιμές στην ΕΕ έχουν υποχωρήσει σχεδόν 40% τους 2 πρώτους μήνες του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό αέριο: Οι τιμές στην ΕΕ έχουν υποχωρήσει σχεδόν 40% τους 2 πρώτους μήνες του 2023
Κατηφορίζουν τρεις μήνες οι τιμές φυσικού αερίου στη Γηραιά Ήπειρο - Το μεγαλύτερο σερί από τον Μάιο του 2020.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν διολισθήσει σχεδόν 40% τους πρώτους δύο μήνες του έτους με την εξοικονόμηση ενέργειας να φτάνει σε ιστορικά υψηλά ποσοστά στη Γηραιά Ήπειρο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βλέπουν μια μικρή άνοδο την Τρίτη, αλλά εξακολουθούν να καταγράφουν μηνιαία πτώση άνω του 15%. Μάλιστα, οι τιμές υποχωρούν εδώ και τρεις συνεχόμενους μήνες, το μεγαλύτερο σερί από τον Μάιο του 2020.

Η ζήτηση φυσικού αερίου στην ΕΕ μειώθηκε κατά 13% το 2022 - η πιο απότομη πτώση στην ιστορία - ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) στην τριμηνιαία έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

«Οι τιμές επιστρέφουν σε διαχειρίσιμα επίπεδα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου ο ήπιος χειμώνας και ο περιορισμός της ζήτησης βοήθησαν να δροσιστούν οι αγορές», δήλωσε ο Κεησούκε Σανταμόρι, Διευθυντής Ενεργειακών Αγορών και Ασφάλειας του IEA, σύμφωνα με το Βloomberg.

Οι ανάγκες θέρμανσης είναι πιθανό να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα καθώς το τέλος του χειμώνα πλησιάζει στην Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες στα βορειοδυτικά της ηπείρου να αυξάνονται και να επανέρχονται στο φυσιολογικό έως τα μέσα Μαρτίου. Οι προβλέψεις δείχνουν πως ο παγετό αναμένεται να παραμείνει στις βορειότερες χώρες τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμετάβλητη η επιδότηση Μαρτίου στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος – Επιδότηση 50€/MWh για τις βιομηχανίες όλο το 2023

Ρεύμα: Οικονομική «ανάσα» σε επιχειρήσεις & αγρότες – Τέλος και σε νέες μονάδες αερίου

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: Πώς θα «κλειδώνει» η σύνδεση στο δίκτυο πριν τη διεκδίκηση επιδότησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider