Φυσικό αέριο: Οι τιμές στην ΕΕ έχουν υποχωρήσει σχεδόν 40% τους 2 πρώτους μήνες του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φυσικό αέριο: Οι τιμές στην ΕΕ έχουν υποχωρήσει σχεδόν 40% τους 2 πρώτους μήνες του 2023
Κατηφορίζουν τρεις μήνες οι τιμές φυσικού αερίου στη Γηραιά Ήπειρο - Το μεγαλύτερο σερί από τον Μάιο του 2020.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν διολισθήσει σχεδόν 40% τους πρώτους δύο μήνες του έτους με την εξοικονόμηση ενέργειας να φτάνει σε ιστορικά υψηλά ποσοστά στη Γηραιά Ήπειρο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βλέπουν μια μικρή άνοδο την Τρίτη, αλλά εξακολουθούν να καταγράφουν μηνιαία πτώση άνω του 15%. Μάλιστα, οι τιμές υποχωρούν εδώ και τρεις συνεχόμενους μήνες, το μεγαλύτερο σερί από τον Μάιο του 2020.

Η ζήτηση φυσικού αερίου στην ΕΕ μειώθηκε κατά 13% το 2022 - η πιο απότομη πτώση στην ιστορία - ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) στην τριμηνιαία έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

«Οι τιμές επιστρέφουν σε διαχειρίσιμα επίπεδα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου ο ήπιος χειμώνας και ο περιορισμός της ζήτησης βοήθησαν να δροσιστούν οι αγορές», δήλωσε ο Κεησούκε Σανταμόρι, Διευθυντής Ενεργειακών Αγορών και Ασφάλειας του IEA, σύμφωνα με το Βloomberg.

Οι ανάγκες θέρμανσης είναι πιθανό να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα καθώς το τέλος του χειμώνα πλησιάζει στην Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες στα βορειοδυτικά της ηπείρου να αυξάνονται και να επανέρχονται στο φυσιολογικό έως τα μέσα Μαρτίου. Οι προβλέψεις δείχνουν πως ο παγετό αναμένεται να παραμείνει στις βορειότερες χώρες τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ποια επαγγέλματα καταργεί «αθόρυβα» η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε εκκρεμότητα το αγροτικό - Πράσινες και γαλάζιες κουμπαριές - Στου Καραβίτη με Πιερρ

Απάτες με επιστροφές ΦΠΑ ερευνούν οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ - Χάθηκαν 73,5 δισ. ευρώ την τελευταία 15ετία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider