Μπούλαρντ (Fed): Πολύ υψηλός ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, υπέρ των περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed): Πολύ υψηλός ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, υπέρ των περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων
Ο Αμερικανός τραπεζίτης είπε πως ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια υποχώρησης, με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed να «κλειδώνει» την περαιτέρω κάμψη.

«Σήμα» για νέες αυξήσεις στα βασικά επιτόκια της ομοσπονδιακής τράπεζες των ΗΠΑ (Fed) ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έστειλε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed του Σαίντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Τζάκσον του Τενεσί, ο Αμερικανός τραπεζίτης υποστήριξε πως ο πληθωρισμός στην οικονομία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και σημείωσε ότι οι συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed μπορούν να τον μειώσουν, διατηρώντας την ανάπτυξη της οικονομίας και μια ισχυρή αγορά εργασίας.

Ο ίδιος είπε πως ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια υποχώρησης, με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed να «κλειδώνει» την περαιτέρω κάμψη.

Παράλληλα, ο Μπούλαρντ είπε πως η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας «έτρεξε» με ρυθμό μεγαλύτερο από αυτό που αναμενόταν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φορολογικές δηλώσεις: Στον «αυτόματο» και με έκπτωση - Ποιες αλλαγές έρχονται το 2026

Σε διπλασιασμό των ξενοδοχείων της στην Ελλάδα ποντάρει η BWH Hotels

Έρχεται ρεκτιφιέ 24 εκατ. ευρώ στους δρόμους της Αθήνας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider