Wells Fargo ενόψει αμερικανικού CPI: «Η Fed δεν είναι φίλος σας», προειδοποιεί τους επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wells Fargo ενόψει αμερικανικού CPI: «Η Fed δεν είναι φίλος σας», προειδοποιεί τους επενδυτές
Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου, την Τρίτη. Ο δείκτης τιμών παραγωγού ακολουθεί την Πέμπτη.

Καθώς η Wall Street προετοιμάζεται για σημαντικά στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, ο Michael Schumacher της Wells Fargo προειδοποιεί τους επενδυτές: «Η Fed δεν είναι φίλος σου».

Εκτιμώντας πως ο Jerome Powell, πιθανότατα θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα o Schumacher εξηγεί:

«Σκεφτείτε την ιστορία των τελευταίων 15 ετών. Κάθε φορά που υπήρχε αδυναμία, η Fed πήγαινε προς τη διάσωση. ΟΧΙ αυτή τη φορά. Η Fed νοιάζεται για τον πληθωρισμό, και μόνο για αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής μακρο-στρατηγικής της εταιρείας στο CNBC τη Δευτέρα. «Λοιπόν, την ιδέα της υπερβολικής χαλάρωσης - ξεχάστε την».

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου, την Τρίτη. Ο δείκτης τιμών παραγωγού ακολουθεί την Πέμπτη.

«Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να μειωθεί κάπως. Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε ακριβώς ποια είναι η κατεύθυνση», είπε ο Schumacher. «Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά για τη Fed – αν αυτό είναι 3%, 3,25%, 2,75%. Σε αυτό το σημείο, είναι στον αέρα».

Προειδοποιεί ότι το momentum νωρίς αυτό το έτος δεν μπορεί να συνυπάρξει με μια Fed που είναι ανένδοτη στη μάχη με τον πληθωρισμό.

«Οι υψηλότερες αποδόσεις... δεν ακούγονται καλές για τις μετοχές», πρόσθεσε ο Schumacher, ο οποίος πιστεύει ότι η αισιοδοξία της αγοράς τελικά θα εξασθενίσει. Μέχρι στιγμής φέτος, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο σχεδόν 14% ενώ ο ευρύτερος S&P 500 είναι περίπου 8%.

Ο Schumacher αναμένει επίσης ότι οι κίνδυνοι που συνδέονται με την κατάρριψη των κινεζικών κατασκοπευτικών μπαλονιών και οι εντάσεις στη Ρωσία θα δημιουργήσουν επιπλέον αστάθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φρένο Βρυξελλών στα μέτρα στήριξης - Στροφή σε στοχευμένες παρεμβάσεις χαμηλού κόστους

Αλ. Δούκας-Optimal: Οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων σήμερα σε ανθρώπινο δυναμικό - Η καινοτόμος εφαρμογή του Neuromarketing

Αέριο: Γιατί μηδενίστηκαν οι εισαγωγές από Ρωσία τον Ιανουάριο – Υπερκάλυψη του στόχου μείωσης 15%

gazzetta
gazzetta reader insider insider