Bloomberg: Το Κατάρ ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Το Κατάρ ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Επενδυτές από το Κατάρ ετοιμάζονται να κάνουν προσφορά για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τις επόμενες ημέρες, όπως ανέφεραν πηγέ, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg. 

Επενδυτές από το Κατάρ ετοιμάζονται να κάνουν προσφορά για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τις επόμενες ημέρες, όπως ανέφεραν πηγέ, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Το καταριανό κονσόρτιουμ ετοιμάζεται να υποβάλει την πρότασή του για τη βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα πριν από τα τέλη της εβδομάδας, όπως ανέφεραν οι πηγές. Αξιωματούχοι του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Κατάρ βοηθούν στην προετοιμασία της πρότασης, είπε ακόμα πηγή.

Η φημολογία για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει φουντώσει από το καλοκαίρι, αφ'ότου η οικογένεια Glazer δήλωσε ανοιχτή σε προσφορές. Μέχρι στιγμής, μόνον ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Jim Ratcliffe έχει εκδηλώσει επίσημα ενδιαφέρον και συνεργάζεται με την Goldman Sachs και την JPMorgan Chase για το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης.

Η Qatar Sports Investments κατέχει ήδη τη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν. Σημειωτέον ότι οι κανονισμοί της UEFA να απαγορεύουν σε ομάδες με τον ίδιο μεγαλομέτοχο να ανταγωνίζονται στις ίδιες διοργανώσεις ανά την ήπειρο, συμπεριλαμβανομένου του Champions League.

Ο Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ο ανώτατος εμίρης του Κατάρ, είναι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θεωρείται να θέλει να αφήσει την ευκαιρία να αποκτήσει μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομάδες παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nissan και Renault επενδύουν 600 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη έξι νέων μοντέλων στην αγορά της Ινδίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider