BoE για Brexit: Κόστισε σε κάθε νοικοκυριό 1.000 στερλίνες - Μεγάλος ο αντίκτυπος στις επενδύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BoE για Brexit: Κόστισε σε κάθε νοικοκυριό 1.000 στερλίνες - Μεγάλος ο αντίκτυπος στις επενδύσεις
Οι επιπτώσεις που είχε το Brexit στις επενδύσεις των επιχειρήσεων έχουν κοστίσει στην οικονομία της χώρας 29 δισ. στερλίνες.

Σημαντικό κόστος έχουν καταγράψει τα νοικοκυριά της Βρετανίας από το Brexit και την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Τζόναθαν Χάσκελ.

Μιλώντας στο site The Overshoot, ο Χάσκελ υποστήριξε πως οι επιπτώσεις που είχε το Brexit στις επενδύσεις των επιχειρήσεων έχουν κοστίσει στην οικονομία της χώρας 29 δισ. στερλίνες ή 1.000 στερλίνες σε κάθε νοικοκυριό της Βρετανίας.

«Εάν εξετάσεις την περίοδο από το 2012 έως το 2016 θα δεις πως είχαμε μια "έκρηξη" επενδύσεων. Αλλά αυτές υποχώρησαν από το 2016 και πέσαμε στον πάτο της σχετικής λίστας μεταξύ των χωρών των G-7» ανέφερε ο Βρετανός τραπεζίτης.

«Πολύ, πολύ προσεχτικοί με τον πληθωρισμό»

Εξάλλου, ο Χάσκελ αναφέρθηκε στην πορεία του πληθωρισμού στη βρετανική οικονομία, λέγοντας πως τα στελέχη της BoE πρέπει να είναι «πολύ, πολύ προσεχτικοί» σχετικά με τον πληθωρισμό.

«Πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα στοιχεία για τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες» υπογράμμισε ο Χάσκελ. Ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως η BoE πρέπει να «δράσει ισχυρά» σε περίπτωση που οι πληθωριστικές πιέσεις στη βρετανική οικονομία επιμείνουν.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή του Φεβρουαρίου η τράπεζα προχώρησε σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,50% , φέρνοντας το στο 4% από 3,5% με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στη βρετανική οικονομία.

Σημειώνεται πως το 4% είναι το υψηλότερο επίπεδο των επιτοκίων από το 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελβετία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού για τον Ιανουάριο

Λονδίνο: Σε υψηλό 3 ετών η αεροπορική κίνηση στο Χίθροου τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider