Ευρωζώνη: Η πολιτική της ΕΚΤ δεν «πείθει» τους καταναλωτές για μείωση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Η πολιτική της ΕΚΤ δεν «πείθει» τους καταναλωτές για μείωση του πληθωρισμού
Οι καταναλωτές της Ευρωζώνης αναμένουν πως ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τα επόμενα τρία χρόνια θα φτάσει το 3% έναντι 2,9% που έδειχνε παρόμοια έρευνα του Νοεμβρίου.

Περαιτέρω άνοδο καταγράφουν οι εκτιμήσεις των καταναλωτών για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, δείχνοντας πως οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η πτώση των ενεργειακών τιμών δεν κάμπτουν τις ανησυχίες για την άνοδο των τιμών.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ για τον Δεκέμβριο του 2022 που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, οι καταναλωτές της Ευρωζώνης αναμένουν πως ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τα επόμενα τρία χρόνια θα φτάσει το 3% έναντι 2,9% που έδειχνε παρόμοια έρευνα του Νοεμβρίου.

Οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό το επόμενο 12μηνο παρέμειναν στο 5%, όπως και τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως από το καλοκαίρι του 2022 η ευρωτράπεζα έχει προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων της με στόχο να θέσει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 8,5%, ενώ την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ προχώρησε σε νέα αύξηση των επιτοκίων της (κατά 0,50%) «δείχνοντας» σε διατήρηση των αυξήσεων -τουλάχιστον- και για τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Carlsberg: Ο πληθωρισμός ρίχνει την κατανάλωση μπύρας στην Ευρώπη το 2023 - Αναθεώρησε τους στόχους κερδών

Γαλλία: «Φούσκωσε» το εμπορικό έλλειμμα το 2022 λόγω της ενεργειακής κρίσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider