Σταϊκούρας: Η Ελλάδα εδραιώνεται στο παγκόσμιο στερέωμα - Οι επενδυτές αισθάνονται ασφαλείς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Η Ελλάδα εδραιώνεται στο παγκόσμιο στερέωμα - Οι επενδυτές αισθάνονται ασφαλείς
Η οικονομία δεν επηρεάζεται από το τοξικό κλίμα που κάποιοι έχουν δημιουργήσει και η πορεία των επενδύσεων είναι εξαιρετική, σύμφωνα με τον Χ. Σταϊκούρα.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μια ισχυρή χώρα που εδραιώνει την θέση στης στο παγκόσμιο στερέωμα, διαμηνύει ο Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως η οικονομία δεν επηρεάζεται από το τοξικό κλίμα που κάποιοι έχουν δημιουργήσει.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για εξαιρετική πορεία των επενδύσεων ενώ υπογράμμισε πως οι επενδυτές αισθάνονται ασφαλείς και φέρνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πληθωρισμός είναι υψηλός και επίμονος και έχει μετατοπιστεί στα τρόφιμα, ενώ δεν απέκλεισε νέα μέτρα στήριξης, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον δημοσιονομικό χώρο που έχει δημιουργηθεί και θα επιστραφεί στην κοινωνία.

Το ιδιωτικό χρέος είναι ένα σοβαρό θέμα για την ελληνική οικονομία ενώ μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρυθμίζονται περισσότερα δάνεια.

Παράλληλα, εκτίμησε πως ο στόχος για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας είναι απολύτως εφικτός για το 2023, ενώ τέλος επεσήμανε πως έχουμε ήδη την πρώτη αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και από το 2024 θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Ξεπέρασαν το 1 δισ. οι ρυθμίσεις του εξωδικαστικού - Σύσταση για επιτάχυνση

Τράπεζες: Με χαμηλότερους ρυθμούς η αύξηση του κόστους δανεισμού – Μειώθηκε αισθητά και η ψαλίδα στα επιτόκια καταθέσεων

Στα «ψιλά γράμματα» της Λαγκάρντ η χρηματοδότηση του «Πράσινου Βιομηχανικού Σχεδίου» της Κομισιόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider