Αγγλία: Η ενεργειακή κρίση αυξάνει κατά 7,5% τα τιμολόγια νερού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγγλία: Η ενεργειακή κρίση αυξάνει κατά 7,5% τα τιμολόγια νερού
Οι πολίτες θα πληρώνουν κατά μέσο όρο 448 στερλίνες (555 δολάρια) για τους λογαριασμούς νερού, μια ετήσια αύξηση 31 στερλινών.

Ο μέσος ετήσιος λογαριασμός για νερό στην Αγγλία και την Ουαλία αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,5% για το 12μηνο που ξεκινά από τον Απρίλιο λόγω της ενεργειακής κρίσης και των υψηλότερων τιμών που έχει προκαλέσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε η βρετανική ένωσης ύδρευσης Water UK.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πολίτες θα πληρώνουν κατά μέσο όρο 448 στερλίνες (555 δολάρια) για τους λογαριασμούς νερού, μια ετήσια αύξηση 31 στερλινών.

Τα υψηλότερα τιμολόγιο αντικατοπτρίζουν τις πληθωριστικές πιέσεις από τις αυξανόμενες ενεργειακές τιμές αλλά είναι κάτω από το τρέχον επίπεδο του πληθωρισμού, ανέφερε η Water UK.

«Ξέρουμε πως κάθε αύξηση δεν είναι ευπρόσδεκτη, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο επικεφαλής πολιτικής της Water UK, Στουάρτ Κόλβιλ. «Οι λογαριασμοί των επόμενων χρόνων θα ενισχύσουν τις επενδύσεις, που είναι ήδη σε ιστορικό υψηλό, με επιπλέον 70 δισ. στερλίνες να δαπανούνται τα επόμενα χρόνια για τις υποδομές ύδρευσης» συμπλήρωσε ο Κόλβιλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Κάμψη στα έσοδα και τα κέρδη της BT

Κρατικές ενισχύσεις: Η Κομισιόν σε διαβουλεύσεις με τα κράτη μέλη σχετικά σχετικά με το προσωρινό πλαίσιο κρίσης και μετάβασης

gazzetta
gazzetta reader insider insider