Γερμανία: Στο 5,5% η ανεργία τον Ιανουάριο - Αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Στο 5,5% η ανεργία τον Ιανουάριο - Αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας
Η ζήτηση για εργατικό δυναμικό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρέμεινε «σφιχτή».

Εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης (Destatis).

Το ποσοστό ανεργίας σε ομοσπονδιακό επίπεδο διαμορφώθηκε στο 5,5%, αμετάβλητο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του2022 και εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 22.000 άτομα σε εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο, ενώ τον Δεκέμβριο είχε παρουσιάσει πτώση κατά 13.000 άτομα. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των ανέργων τον Δεκέμβριο κατά 5.000 άτομα.

Η ζήτηση για εργατικό δυναμικό παρέμεινε «σφιχτή», με τις κενές προς πλήρωση θέσεις εργασίας να ανέρχονται σε 764.000, αυξημένες κατά 2.000 σε σχέση με τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Destatis.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους έναντι της αρχικής εκτίμησης της Destatis για ανάπτυξη 0,4% και ενώ στο γ' τρίμηνο του 2022 το ΑΕΠ είχε «τρέξει» με ρυθμό 0,5%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως η γερμανική οικονομία θα μείνει στάσιμη στο 0% για το δ' τρίμηνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Destatis, η συρρίκνωση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη χαμηλή ιδιωτική κατανάλωση, που «στήριξε» τη γερμανική οικονομία στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Η προοπτική του ψυχρού καιρού ενισχύει τις τιμές στην Ευρώπη

UBS: Πήραν ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια τα οικονομικά μεγέθη του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider