Συμφωνία επί της αρχής για την αποφυγή διπλή φορολογίας Ελλάδας - Ιαπωνίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία επί της αρχής για την αποφυγή διπλή φορολογίας Ελλάδας - Ιαπωνίας
Για να δοθεί περαιτέρω ώθηση στις επενδύσεις και τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

Το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας συμφώνησαν επί της αρχής να προχωρήσουν στη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (ΣΑΔΦ) μεταξύ των δύο χωρών.

Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ασιατική χώρα.

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ σε σχετική ανακοίνωση, «η Σύμβαση αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε φορολογικά θέματα, για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος, χωρίς να δημιουργούνται ευκαιρίες για μη επιβολή φορολογίας ή για μειωμένη φορολογία μέσω φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής. Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να δοθεί περαιτέρω ώθηση στις επενδύσεις και τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ της Ελλάδας και της Ιαπωνίας.

Η Σύμβαση θα υπογραφεί μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων εσωτερικών διαδικασιών από τις Κυβερνήσεις των δύο κρατών. Στη συνέχεια, θα τεθεί σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εθνικών διαδικασιών σε κάθε χώρα.

Το Υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον στο οποίο ανακύπτουν προβλήματα και εγείρονται νέες προκλήσεις από τη συνεχώς αυξανόμενη οικονομική αλληλεξάρτηση ανάμεσα σε χώρες με διαφορετικά οικονομικά συστήματα ή και διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, συνεχίζει να διευρύνει και να επικαιροποιεί το υφιστάμενο δίκτυο των διεθνών αυτών Συμβάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια μέσω της εμβάθυνσης των οικονομικών σχέσεων των χωρών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πράσινες» επενδύσεις και γεωπολιτικά στις επαφές Μητσοτάκη στην Ιαπωνία

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider