Βρετανία: 42 δισ. στερλινών σε φόρους έμειναν ανείσπρακτα λόγω της έλλειψης προσωπικού 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: 42 δισ. στερλινών σε φόρους έμειναν ανείσπρακτα λόγω της έλλειψης προσωπικού 
Παρά το ότι οι φορολογικές εισπράξεις ανήλθαν στο ρεκόρ των 731 δισ. στερλινών για το 2022, παραμένει ένα φορολογικό «κενό» ύψους 32 δισ. δολαρίων

Οι φορολογικές αρχές της Βρετανίας απέτυχαν να εισπράξουν 42 δισ. στερλίνες σε φόρους για το 2022, κυρίως λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έκθεση της υπηρεσίας των δημοσιονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων (HMRC) αναφέρει πως παρά το ότι οι φορολογικές εισπράξεις ανήλθαν στο ρεκόρ των 731 δισ. στερλινών για το 2022, παραμένει ένα φορολογικό «κενό» ύψους 32 δισ. δολαρίων. Επί το εκτιμώμενων εισπράξεων, το «κενό» διαμορφώθηκε στο 5%, παρόμοιο με αυτό του 2021.

Η διακομματική HMRC αναφέρει πως θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα βήματα για την ενίσχυση των φορολογικών υπηρεσιών. «Για κάθε 1 στερλίνα που δαπανά η HMCR σε ενέργειες συμμόρφωσης, ανακτά 18 στερλίνες σε επιπλέον φορολογικά έσοδα. Η κυβέρνηση χάνει την ευκαιρία να ανακτήσει δισ. σε έσοδα με το να μην στελεχώνει τις υπηρεσίες».

Η επικεφαλής της HMRC, Μεγκ Χίλιερ, ανέφερε πως «το δυσθεώρητο ύψος των 42 δισ. που οφείλονται στην επιτροπή σε απλήρωτους φόρους θα μπορούσε να έχει καλύψει μεγάλος μέρος της "μαύρης τρύπας" των κρατικών δαπανών. Αλλά το δημόσιο πορτοφόλι θα συνεχίσει να χάνει δισ. εσόδων που χρειάζονται άμεσα. καθώς η HMRC θα προσλάβει προσωπικό με ρυθμό που δεν θα είναι γρήγορος για να καλυφθεί το φορολογικό κενό» συμπλήρωσε η Βρετανίδα αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider