ΗΠΑ: Σε χαμηλό 6 μηνών η εμπιστοσύνη των ΜμΕ, ενόψει του απαισιόδοξου 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλό 6 μηνών η εμπιστοσύνη των ΜμΕ, ενόψει του απαισιόδοξου 2023
Οι ιδιοκτήτες θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις αβεβαιότητες μιας χρονιά με αργή ανάπτυξη και επίμονο πληθωρισμό.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών υποχώρησε ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) της χώρας.

Ο σχετικός δείκτης για τον Δεκέμβριο του 2022 διαμορφώθηκε στις 89,8 μονάδων έναντι 91,9 μονάδων τον Νοέμβριο, κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο των 98 μονάδων και φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούνιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν τον δείκτη στις 92 μονάδες.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της NFIB, Μπιν Ντούνκελμπεργκ, ανέφερε σε σχετική δήλωση πως οι αμερικανικές ΜμΕ «δεν είναι αισιόδοξες για το 2023 καθώς οι πωλήσεις και επιχειρησιακές συνθήκες αναμένεται να παρουσιάσουν επιδείνωση. Οι ιδιοκτήτες θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις αβεβαιότητες μιας χρονιά με αργή ανάπτυξη και επίμονο πληθωρισμό».

Η απαισιοδοξία για το 2023 «μεταφράζεται» και στις προσλήψεις των επιχειρήσεων, με το 41% των ερωτηθέντων στην έρευνα της NFIB να υποστηρίζουν πως δύσκολα μπορούν να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας που έχουν στην επιχείρηση τους. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021, μετέδωσε το MarketWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Goldman Sachs δεν περιμένει πλέον ύφεση στην Ευρωζώνη για το 2023

Disney: «Φρένο» στην τηλεργασία - Επιστροφή στα γραφεία απαιτεί ο Άιγκερ

gazzetta
gazzetta reader insider insider