Ερντογάν: Ρεκόρ για τις τουρκικές εξαγωγές το 2022 - Πάνω από 254 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Ρεκόρ για τις τουρκικές εξαγωγές το 2022 - Πάνω από 254 δισ. δολάρια
Ο Ερντογάν είπε ότι οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 12% το 2022, ενώ περίπου 10.000 εταιρείες ολοκλήρωσαν τις πρώτες τους εξαγωγές την ίδια περίοδο.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας έφτασαν τα 254,2 δισ. δολάρια το 2022, αυξημένες κατά 12,9%, νούμερο που συνιστά ρεκόρ για την ιστορία της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 12% το 2022, ενώ περίπου 10.000 εταιρείες ολοκλήρωσαν τις πρώτες τους εξαγωγές την ίδια περίοδο, όπως μετέδωσε η Daily Sabah.

«Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της Δημοκρατίας μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα πάρει τη θέση της μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών με τις υψηλότερες εξαγωγές στον κόσμο» πρόσθεσε.

Οι εξαγωγές το 2021 ανήλθαν σε 225,4 δισ. δολάρια, ενώ φέτος, όπως ανέφερε ο Ερντογάν: «Επταπλασιάσαμε τις εξαγωγές μας από τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια όταν ξεκινήσαμε πριν από 20 χρόνια».

Οι εξαγωγές υπήρξαν ένας από τους κινητήριους μοχλούς της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας ωστόσο, η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση έχει επιβαρύνει την ζήτηση, ιδίως μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της Τουρκίας, με εξέχουσα την ΕΕ.

«Ο αριθμός των χωρών και περιοχών στις οποίες εξάγουμε με το εθνικό μας νόμισμα, την τουρκική λίρα έφτασε τις 197», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακάρ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση με την Τουρκία για «να καλύψει σκάνδαλα»

«Η ισορροπία στο Αιγαίο αλλάζει υπέρ της Ελλάδας» - Ανησυχία στα τουρκικά ΜΜΕ

Δείκτης PMI: Πίεση στην Ελλάδα - Άνοδος στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider