Μουντιάλ: Οι φίλαθλοι ξόδεψαν περισσότερα στο Κατάρ από ό,τι στη Ρωσία το 2018 - Μεγάλη κερδισμένη η FIFA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μουντιάλ: Οι φίλαθλοι ξόδεψαν περισσότερα στο Κατάρ από ό,τι στη Ρωσία το 2018 - Μεγάλη κερδισμένη η FIFA
Το Κατάρ αφιέρωσε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμάσει τη χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 - και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι φίλαθλοι ξόδεψαν επίσης πολλά.

Το Κατάρ αφιέρωσε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμάσει τη χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 - και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι... και οι φίλαθλοι ξόδεψαν πολλά.

Oι οπαδοί του ποδοσφαίρου ξόδεψαν φέτος 39% περισσότερo από ό,τι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία της Visa, του επίσημου πάροχου υπηρεσιών πληρωμών της διοργάνωσης. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν δαπάνες μέσω καρτών με την επωνυμία Visa -τις μόνες που γίνονταν δεκτές στους χώρους διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Οι επισκέπτες από τη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με την Visa. Ο τελικός μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας στις 18 Δεκεμβρίου είχε τα μεγαλύτερα έσοδα από οποιονδήποτε αγώνα.

Οι διοργανωτές του κυπέλλου στο Κατάρ ήλπιζαν ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα δώσει ώθηση 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία των 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη τομέων όπως ο τουρισμός και η ψυχαγωγία. Ωστόσο, το Reuters ανέφερε περίπου στα μισά της διοργάνωσης, ότι ο συνολικός αριθμός των διεθνών επισκεπτών δεν ήταν εφικτό να καλύψει τις προβλέψεις του 1,2 εκατομμυρίου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ που διήρκεσε 1 μήνα.

Η διοργάνωση έχει ήδη αποδειχθεί μια οικονομική επιτυχία για τη FIFA, η οποία είπε ότι κέρδισε 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτόν τον τετραετή κύκλο. Δηλαδή 1 δισεκατομμύριο περισσότερα δολάρια από ό,τι ανέμενε!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ανάκτορο από το ντοκιμαντέρ του Netflix «Χάρι και Μέγκαν» ψάχνει νέο πριγκιπικό ζεύγος

Airbnb: Να παρακρατά φόρο με βάση το εθνικό καθεστώς, «διατάσσει» το Δικαστήριο της ΕΕ

Στα 4.000 δολάρια ο χρυσός το 2023; Τι βλέπει η Swiss Asia Capital

gazzetta
gazzetta reader insider insider