Βρετανία: Ανέκαμψε η οικονομία τον Οκτώβριο - Στο επίκεντρο η ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ανέκαμψε η οικονομία τον Οκτώβριο - Στο επίκεντρο η ύφεση
Ανάπτυξη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών κατέγραψε τον Οκτώβριο η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα ανέκαμψε μετά το «διάλλειμα» που προκάλεσε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Ανάπτυξη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών κατέγραψε τον Οκτώβριο η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα ανέκαμψε μετά το «διάλλειμα» που προκάλεσε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Reuters, το βρετανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,5% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, την στιγμή που οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν μία αύξηση της τάξης του 0,4%.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η βρετανική οικονομία πιθανότατα βρίσκεται ήδη σε ύφεση -η οποία εκτιμάται πως θα έχει μακρά διάρκεια-, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις αποφάσεις της Bank of England αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές αναμένουν μία αύξηση των επιτοκίων της BoE κατά 50 μονάδες βάσης στα επίπεδα του 3,5%, σε μία προσπάθεια τιθάσευσης του πληθωρισμού, ο οποίος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 41 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντάιμον (JPMorgan): Η ενεργειακή κρίση θα επιδεινωθεί - Χρειαζόμαστε νέο «Σχέδιο Μάρσαλ»

Microsoft: Πήρε το 4% του χρηματιστηρίου του Λονδίνου και υπέγραψαν 10ετή συνεργασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider